Fernando Alonso, McLaren'ın yeni elcisi haline gelirken, İngiliz ekibin 2019 Formula 1 aracını da test edecek. Cifte Formula 1 dunya şampiyonu, 2015 yılında McLaren'a katılırken, 2019 yılında farklı yerlerde yarışmak icin Formula 1'den emekli olduğunu acıklamıştı. Alonso, bu yılki Indianapolis 500'de McLaren icin yarışacağını acıklamış ancak F1 takımında gorev alıp almayacağını doğrulamamıştı. McLaren'dan yapılan acıklamada, "Fernando, 2020 icin MCL34'un ve MCL35'in gelişimini desteklemek amacıyla belirlenmiş testlerde yer alacak." denildi. McLaren, sezon icerisinde dort gunluk sezon ici testine katılacak. Bunların iki gununde iki yarıştan daha fazlasına katılmamış suruculer yer alabiliyor. Ancak Alonso diğer iki gunde McLaren'ı surebilir. Takım, Alonso'nun F1 takımındaki suruculere ve muhendislere "geniş kapsamlı" bir elcilik anlaşmasının parcası olarak "tavsiyelerde "bulunacağını da acıkladı. Alonso, "McLarenın elcisi olmak buyuk bir onurdur. Bu ozel bir takım ve gecmişte karşılaştığımız tum sorunlara rağmen oyle kalıyor. Gecen yıl Formula 1'de yarışmayı bırakmadan once bile kendimi uzun bir sure McLaren'da gormeye devam edeceğimi soylemiştim. Şimdi bu yeni gorevden oturu oldukca mutluyum." "Mayıs ayında Indianapolis 500'umuz olacak ve bunu sabırsızlıkla bekliyorum. Ama bu, birlikte yapabileceğimiz şeylerin sadece başlangıcı." "Ozellikle genc yetenekleri yetiştirme konusunda cok buyuk bir tutkum var. Bu hem takım hem de kendim icin onemli. Bu yuzden yeni rolumun faydalarından birisi de bu olacak." dedi. McLaren'ın elcileri arasında cifte dunya şampiyonu Mika Hakkinen de yer alıyor. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Spor
- Spor Haberleri
- Resmi: Alonso, McLaren'ın Elcisi Oldu, F1 Aracını Test Edecek