Avrupa seyahat pazarının en buyuk ikinci şirketler topluluğu Thomas Cook’ta tepe yonetimindeki yeniden yapılanma sureci devam ediyor.
Thomas Cook’un gectiğimiz aylarda goreve gelen CEO’su Harriett Green’in Avrupa’nın yanı sıra İngiltere kolunun da başına getirdiği Alman yonetici Peter Frankhauser’in grubu yonetim kadrosunu baştan aşağı yenileyeceği belirtiliyor.
İstifalar birbirini kovalıyor
Frankhauser’in Thomas Cook İngiltere’den de sorumlu tepe yonetici gorevine getirilmesinin ardından ozellikle İngiliz yoneticiler peş peşe istifa etmeye başlamıştı.
Thomas Cook tepe yonetimindeki istifalara bir yenisi eklendi. Paket ve dinamik turlar sorumlusu, mali işler sorumlusu ve elektronik satışlar sorumlusu gibi pek cok onemli birimin başındaki isimlerin birer ikişer istifa ettiği Thomas Cook’da son olarak gruba bağlı şirketlerden Thomas Cook Co-operative Travel’in genel muduru Simon Robinson da gorevinden ayrıldı.
Simon Robinson’dan boşalan goreve ise yine eski bir yonetici olan 16 yıldır grup bunyesinde calışan Joanna Wild’in getirildiği acıklandı. Ancak, Wild’in de istifa etmek isteyenler arasında yer aldığı ifade ediliyor.
Yonetimin tamamı değişecek
Suların bir turlu durulmadığı Thomas Cook’ta, Avrupa ve İngiltere’den sorumlu tepe yoneticisi Frankhauser’in yepyeni bir yonetim kadrosu oluşturmak istediği belirtiliyor. Frankhauser, kadro yenilemesinin sadece İngiltere yonetimi ile sınırlı kalmayacağını, Avrupa’daki birimler dahil Thomas Cook’un tum yonetim kadrosunun sil baştan yenileneceğini soyledi.
Turizhaber.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Turizm ve Tatil
- Thomas Cook'ta yonetim Sil baştan değişecek. [TT]