Alonso: 'Bundan daha iyisi olmazdı'
Spor Haberleri0 Mesaj
●28 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Alonso: 'Bundan daha iyisi olmazdı'
-
17-10-2019, 17:35:49Alonso: 'Bundan daha iyisi olmazdı' Fernando Alonso, yeni takımı Ferrari ile Bahreyn’de zafer kazanmasını “cok ozel bir gun” olarak niteleyerek, buyuk sevinc icinde olduğunu dile getirdi. Mucadelenin son bolumunde, Sebastian Vettel’in aracındaki problem nedeniyle yavaşlamasının ardından liderliği ele gecirerek rahat bir yarış cıkaran Alonso, 2008 Japonya GP’nin ardından ilk zaferini yaşarken, Ferrari’ye de, 2008 Fransa GP’den bu yana Felipe Massa ile ilk dublesini yaşattı. Bu zaferle İtalyan ekibi ayrıca, 2004’den bu yana ilk kez sezonun ilk yarışında 1-2 yapmayı başardı. Yarışın bitiminden itibaren buyuk bir coşku yaşadığı her halinden belli olan İspanyol pilot basın toplantısında yaptığı konuşmada, zaferi tum Ferrari ekibine adadığını soyledi. Alonso, “Benim icin cok ozel bir gun. Podyumun tepesine cıkmak her zaman ozeldir, ama bu Ferrari ile olunca cok daha ozel oluyor. Takımın buyuk bir tarihi var. Bir pilot, Ferrari aracını kullandığında beklentiler de yuksek oluyor” dedi. Ferrari ile ilk yarışında, iki taraf olarak, boyle bir işbirliğine başlamanın daha iyi yolu olmadığını belirten Alonso, “Ferrari, dunyanın en iyi takım. Tum kış boyunca cok yoğun calıştık. Butun herkes kış doneminde cok iyi iş cıkardılar” diye konuştu. Alonso, “Şu an birşey olmuş değil. Daha ilk yarışı kazandık. Fakat birinci ve ikinci sırada olmak, Maranello’dakilerin hak ettiği bir sonuc. Cunku, bu muhteşem aracı uretebilmek icin onlar gece gunduz calıştılar” dedi. Alonso, “O yuzden bu ilk zaferi İtalya’dakilere, buradaki mekanikerlere ve Başkan di Montezemolo’ya adıyorum” ifadelerini kullandı. Daha onlerinde uzun bir yol olduğunu vurgulayan İspanyol pilot, “Hep aynı şeyi soyluyorum, ilk uc veya dort yarış hayati onem taşımıyor. Bu safhada onemli olan takıma en yuksek puanları kazandırmak, kurallara, lastiklere ve yarışlara alışmak” dedi. __________________