Michael Schumacher, sezona beklentilerin altında bir başlangıc yapmasına karşın, Formula 1'e donuşunun "plana gore" gittiğini soyledi. 7 kez dunya şampiyonluğu yaşayan 41 yaşındaki Alman pilot, ilk uc yarışta takım arkadaşı Nico Rosberg'in 35 puanına karşılık sadece 9 puan toplayabildi. Schumacher'in puan olarak geride kalmasının nedenlerinden biri de şanssızlığı oldu. Alman pilot Avustralya'da ilk virajda Fernando Alonso ile carpışması nedeniyle on kanadını kaybetmiş, Malezya'da ise yarış dışı kalmıştı. Schumacher, geride kalan yarışların ardından kaygılı olmadığını, sezonunun geri kalanı icin kendien guveninin surduğunu ifade etti. "Kabul etmek gerekirse son iki yarışta şans hic de yanımda olmadı" diyen Mercedes GP pilotu, "F1'de işlerin nasıl yuruduğunu biliyoruz. Bu son iki yarışın detaylarına baktığımızda, herşeyin plana gore gittiğini duşunuyorum. Adım adım bir iyileşme gosteribiliyorsunuz" dedi. Takım patronu Ross Brawn da, Schumacher'in Şangay'da şeytanın bacağını kırabileceğini umduğunu belirterek, "Nico ile sezonun ilk podyumunu kazanmak, isim sponsorumuz PETRONAS'ın kendi evinde, bizim icin buyuk odul oldu. Michael da guclu bir hafta sonu gecirdi. Her yarışta biraz daha hızlanıyor. Cin'de bu iyileşme işaretlerinin devam etmesini umuyoruz. Temiz bir yarış cıkarmak ve sezon başından bu yana kaydettiği ilerlemeyi gormek ozellikle Michael icin onemli" yorumunda bulundu. TurkiyeF1.com