Fernando Alonso, 2019 Formula 1 sezon oncesi testlerinde McLaren'ın yeni aracıyla test yapmış olsaydı, pilotlardan birisinin zamanını calacağı icin kotu hissedeceğini soyledi. Alonso'nun 2019 McLaren aracını test edebileceğine dair goruşmeler olsa da, takım kış testlerinde yarış pilotları Carlos Sainz ve Lando Norris ile test yapma kararı aldı. Bugun McLaren elciliği gorevi acıklanan Alonso, sene icerisinde belli testlere katılacak ancak sezon oncesi testlerde suruş yapmayacak. Alonso, "Durust olmam gerekirse aracı surmeyi sevmiyorum cunku testlerde cok karmaşık programlarının olduğunu biliyorum." "Avustralya'dan once belli sorulara cevap alabilmek icin belli testler yapıyorlar. Oğleden sonra lastikleri test etmek ve davranışlarını gormek icin yarış simulasyonu yapıyorlar." "Pilotlar yarışta farklı senaryolarda takımın nasıl tepki verdiğini oğrenmek zorunda. Bu yuzden yarış pilotlarının bu testlere katılması cok onemli. Ben o prosedurlerin coğunu muhtemelen biliyorum. Ancak onların bu konuda eksikleri var. Bu yuzden testlere katılsaydım kotu hissederdim." "Ozellikle bu hafta test yapmamayı ozlemiyorum diyebilirim." dedi. Alonso, gecen senenin sonunda gercekleştirilen testlerde Formula 1 aracını son kez surmuştu. O gunden sonra ilk defa bugun Barcelona padoğuna gelerek F1 dunyasını ziyaret etti. Alonso, calışmaları kenardan izlemenin oldukca farklı bir deneyim olduğunu kabul etti. Alonso, "Bu farklı bir şey cunku her şeyi daha geniş acıdan gorebiliyorsunuz. Oldukca farklı ancak aynı zamanda aracımıza daha fazla odaklanabiliyorum." "Daha once soylediğim gibi, bu arac muhtemelen gecen sene doğdu. Bazı alanlarda cok umutluyduk. Bazılarında hedeflerimize ulaştık. Bazıları beklentilerimizi aştı, bazıları ise daha fazla zamana ihtiyac duydu." dedi. Alonso, eski takımı Ferrari'nin ilk hafta gostermiş olduğu performanstan ve dayanıklılıktan etkilendiğini soyledi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Alonso: Bu Testlere Katılsaydım Kotu Hissederdim