Toro Rosso pilotu Daniil Kvyat, testin şimdiye kadarki altı gunluk bolumunde hicbir dayanıklılık sorunu yaşamadıklarını soyledi. Gun boyunca 101 tur atan Daniil Kvyat, Barcelona'daki testin ikinci gununu 1:18.682 yaparak yedinci sırada tamamladı. Kvyat, "Bugun iyi bir gun gecirdiğimizi soyleyebilirim. Tabii ki her zaman daha fazla tur atmak istersiniz ve biz bazı kucuk sorunlar yaşadık. Yine de verimli bir gundu. Onemli olan da bu." "Gecen hafta oldukca rahattım, mumkun olduğunca cok şey denebilmek icin testler yaptık. Eğer daha buyuk şeyler deniyorsanız o zaman aracta harika hissetmiyorsunuz cunku bunları anlamanız gerekiyor. Ama test bunun icin. Tum bu şeyleri yarış hafta sonunda denemek istemezsiniz. Bu tarz bir gundu cok sayıda fayda getirebilecek parca test ettik ve iyiydi." "Bugun zaman tablosuna derinlemesine bakmanın anlamı yok. Bence herkes bir şeyler deniyordu ve biz de oyleydik. Gunu mumkun olduğunca cok şey denemek icin kullandık. İyi bir gun gecirdik. Belki mukemmel değildi cunku bazı kucuk sorumlarımız vardı. Ama onemli bir şey yoktu. Verimli bir gun, muhendislerimizin bakabileceği cok sayıda şey var." Honda motorunun nasıl olduğu sorusuna Kvyat, "Şimdiye kadar kadar Honda ile her şey sorunsuz gecti. Testlerde dayanıklıydı ve test gunlerinde ihtiyac duyduğumuz şeyi veriyorlar. Motor 100 turda sorun olmaksızın calıştı. Motorla ilgili hicbir sorunumuz olmadı." "Duzluk hızı ne kadar gelişti bilmiyorum. Bunu Pierre'e sorun cunku gecen yıl aracı o kullanıyordu." yanıtını verdi. Alexander Albon'la aynı geri bildirimi verip vermediği sorusuna Kvyat, "Kendi yolumu takip ediyorum. Sonunda mumkun olan en iyi geri bildirimi vermeye calışıyoruz. Arac iyi bir yonde gidiyor. Bu yuzden genel anlamda geri bildirim olumlu." yanıtını verdi. Kvyat, son olarak zaman tablosunda bir surprizle karşılaşıp karşılaşmadığı sorusuna, "Derinlemesine bakılmadı, bu yuzden testin şu noktasında bir surpriz bulmak zor." yanıtını verdi. Gunluk Gazeteler