Carlos Sainz Jr, Barcelona testini zirvede tamamlamasına rağmen heyecan yapmadığını cunku buyuk takımların daha iyi turlar atacağını soyledi. Carlos Sainz Jr, testlerin ikinci gununde 1:17.144 yaparak en hızlı isim olurken, sabah yaşadığı soruna rağmen 130 tur attı. Sıralama simulasyonuna ne kadar yakın bir deneme yaptığı sorusuna Sainz, bunun uzerine yorum yapmak bana duşmez, ancak suruşlerimizi anlayacak kadar zekiyseniz bunun iyi bir deneme olduğunu tahmin edebilirsiniz." yanıtını verdi. En hızlı turunda şikan mı kestiği sorusuna Sainz, "Hayır, henuz değil. Ama belki son gun şikan keserim!" yanıtını verirken, şoyle devam etti: "Doğrusu gelişmemiz gereken cok fazla alan var. Piste her cıkışımda aracın biraz daha fazla ilerlediğini duşunuyorum. Aracın dengesi son birkac gun icerisinde daha iyi hale geldi ve bu da aractan daha fazlasını cıkarmamıza yardım ediyor. Bu, takımın iyi calıştığını gosteriyor. Denge sorunlarının altında yatan sebepleri anlıyoruz ve onları yavaş yavaş duzeltiyoruz. Ama yine de calışmaya devam etmemiz gereken uzun bir sezon var. Olmak istediğimiz yerde değiliz. Doğru cevap bu. Sıkı calışmaya devam etmeliyiz cunku Barcelona'da 1:17.1'lik bir tur hızlı olsa bile Ferrari ve Red Bull gibi takımların bundan daha hızlı gidebileceğini duşunuyorum. Bu yuzden temkinli ve sakinim." "Fernando da burada ve aracları seyrediyoruz, duşuncelerimizi paylaşıyoruz. Bu yıl sahip olduğum dengeyi, gecen yıl onun sahip olduğu dengeyle karşılaştırmaya ve aracla ilgili yorum yapmaya calışıyoruz. Ama sanırım bu yılki aracı test edene kadar nerede olduğumuz konusunda yorum yapması zor olacak. Gecen yılki aracla sadece 100 tur attım. Bu, bu yılki aracın ne kadar iyi veya kotu olduğunu karşılaştırmak icin yeterli mesafe değil. Gecen yıl o kac tur tamamladı bilmiyorum, 5000, 6000... Yani onun icin karşılaştırma yapmak daha kolay olacak." "İlk gune kıyasla aracta cok fazla şey değiştirdik. Eğer soylersem bu test olmaz ki, cunku yaptığımız şeyler gizli. Kimsenin ne yaptığımızı ve neden yaptığımızı bilmesini istemiyoruz. Ama hemen-hemen her şeyi geliştirdik. Uzerinde calıştığımız bazı denge sorunları var ve bunları araca guncelleme getirene kadar cozemeyeceğiz. Formula 1 de zaten budur. Gelişmek icin neye ihtiyacınız olduğuna karar verirsiniz ve sonraki yarışlarda daha iyi hale gelmek icin guncellemeler getirirsiniz." Renault motorunun onceki yıllara gore nasıl olduğu sorusuna Sainz, "İyi bir adım gibi gorunuyor. Soyleyebileceğim tek şey bu cunku herkesin motoru actığı ve hızını gosterdiği Avustralya'daki sıralama turuna kadar ne kadar iyi bir olduğunu ya da diğerlerinin bizden daha buyuk bir adım atıp atmadığını gormek zor olacak. Yani motorda iyi bir adım attığımızı hissediyorum. Doğru yonde gidiyoruz. Diğerlerinin cok fazla gelişip gelişmediğini bilemiyorum. Sadece his olarak iyi bir adım gibi geliyor." yanıtını verdi. McLaren'ın test programında geride kalıp kalmadığı sorusuna İspanyol surucu, "Geride kaldığımızı soyleyemem. Her gun daha fazla calışma yapmak istediğimizi soyleyebilirim ama test boyledir. Eğer testte dayanıklılık sorunlarını bulamıyorsanız yeterince iyi bir iş yapamadığınız anlamına gelir. Ama biz şimdi bazı sorunlar yaşadık. Sorunların sebebini biliyoruz ve onları cozuyoruz. Birkac soruna rağmen 130 tur attık. Bu iyi bir haber ve iyi bir ilerleme." şeklinde cevap verdi. Gunluk Gazeteler