Racing Point Formula 1 takımı pilotu Sergio Perez, sezon oncesi Barcelona testinde yeterince tur atmadığı icin uzgun olduğunu soyledi. Perez, gecen hafta yapılan testlerin ilk gununde sadece 30 tur atarken, ikinci gunde toplamda 67 tur atabilmişti. Carşamba gunku testlerde 88 tur atan Meksikalı surucu, gunu Carlos Sainz'ın gerisinde ikinci sırada tamamladı. Perez, RP19'la tamamladığı 185 turun ardından sadece iki Williams surucusu ve Haas gelişim pilotu Pietro Fittipaldi'nin onunde yer alıyor. Carşamba gunu konuşan Perez, "Bu iyi ve sağlam bir gun oldu. Final gunumde bundan daha fazlasına ihtiyacım var." "Tum kış testlerinde mesafe acısından sınırlıydım. Bu yuzden son gunumun oldukca olumlu gecmesini ve iyi bir duyguya sahip olabilmeyi umuyorum. Her gun kesinlikle iyi bir ilerleme kaydediyoruz." "Her gun daha fazla şey oğreniyoruz. Sadece ben surduğumde değil, aynı zamanda Lance aracı surerken de bir şeyleri anlıyoruz. Bence kesinlikle doğru yonde gidiyoruz." "Son gunu sabırsızlıkla bekliyorum. Benim icin bu kış testi cok kısaydı. Attığımız tur sayısı cok sınırlıydı. Umarım son gunum sorunsuz gecer ve Melbourne'de guclu bir başlangıc yapabilirim." "Sanırım 130-140 tur attım. Bu cok fazla değil. Cok fazla tur atacağım guclu bir son gun istiyorum. Bu sayede farklı yakıt yuklerini deneyebilir ve lastikleri test edebilirim. Bunu gercekten istiyorum." Perez, sadece Williams'tan daha fazla tur atabilen Silverstone merkezli takımın sezon oncesi testlerinde bu tarz sorunlarla karşılaşmasını beklediğini kabul etti. "Bunun boyle olabileceğini biliyorduk, Melbourne'de oldukca farklı bir araca sahip olmayı bekliyoruz. Bu aracta ne kadar cok şey anlayabilirsek o kadar iyi olacak." "Son gunumde farklı yakıt yukleri ve farklı lastik turleriyle umarım daha cok anlayışa sahip olabiliriz." Racing Point her zaman Avustralya Grand Prix'si icin cok buyuk bir guncelleme planı olduğunu, testlerde ise daha temel bir pakete sahip olacaklarını savunuyordu. Takımın sezona rekabetci bir aracla başlamasını bekleyip beklemediği sorusuna Perez, "Sanırım oyle. Bana gore gecen seneye gore yarışın icinde daha fazla yer alacağız." "Nerede olduğumuzu bilmiyorum. Tum grid, ozellikle de orta grup cok yakın. Bu yuzden orta grupta nerede olduğumuzu bilemiyorum. Ama ister orta grubun onunde, isterseniz de orta grubun sonunda yer alın nerede olduğunuzun bir onemi yok cunku cok fazla fark olmayacak." "Umarım Melbourne'de guclu olabiliriz ve sezona guclu başlayabiliriz." yanıtını verdi. Takımın Melbourne'e cok buyuk bir guncelleme paketi goturmesi bekleniyor. Gunluk Gazeteler