Eski Formula 1 surucusu Sergey Sirotkin, sezon oncesinde karşılaştığı sorunlardan dolayı eski takımı icin “cok uzgun” olduğunu soyledi. Sirotkin, Formula 1’e gecen sezon Williams ile girmiş ancak bu sene takımla birlikte devam etmemiş ve programına Dunya Dayanıklılık Şampiyonası'nın yanı sıra Renault F1 yedek surucu rolunu eklemişti. İngiliz takım testlerin ilk iki bucuk gununu FW42’nin uretiminde yaşanan gecikmeler nedeniyle kacırmış ve sonraki gunlerde zaman tablosunun altlarında yer almıştı. Sirotkin, “Hepimiz takımın cok zor bir durumda olduğunu biliyor, ancak aynı zamanda orada bircok iyi arkadaşım var.” “Sadece bir sene gecirdiğimizi biliyorum, ancak cok uzun bir yıldı ve fabrikada, pistlerde zor şartlarda beraber cok fazla zaman gecirdik. Sanki yıllar boyunca oradaydım.” “Gelişmek icin ne kadar uğraştığımızı biliyorum ve gercekten uzgun hissediyorum ve bazı zorluklar nedeniyle performans acısından bir ilerleme goremediğimiz icin cok uzgunum.” “Cok fazla yorum yapmamayı tercih ederim. Sadece oradaki tanıdığım insanların neler hak ettiklerini biliyorum.” “Onlara en iyisini diliyorum ve hak ettikleri yere gelmelerini umuyorum.” dedi. Robert Kubica ve George Russell, Williams icin Sirotkin ve Lance Stroll’den sonra tamamen yeni bir kadro. F1’e gelecekte donmeyi hedefleyen Sirotkin, bu yuzden 2017’de yedek pilot olarak yer aldığı Renault’ya tekrar katıldığını soyledi. “Her zaman F1 padokunda kalabilmek icin neler yapabileceğime baktım.” “Daha sonra da, Renault ile anlaştım. Bu birkac sebepten dolayı harika bir şey.” “Renault harika bir takım, 2016 ve 2017’de burada olduğum zamanlardan bircok kişi tanıyorum.” “Yarış surucusu olmamın olasılık dışında kalmasından sonra bu, mukemmele yakın bir fırsat.” Sirotkin, Williams koltuğunu kaybetmesinin kendisini derinden etkilemesine rağmen takıma karşı bir kırgınlığının olmadığını soyledi. “Gecen sene neler olup bittiğini duşunmek ve aynı zamanda nasıl performans gosterdiğimi, neler yaptığımı ve yapamadığımı duşunmek icin gercekten eve donme ihtiyacı hissettim.” “Zihnimde bunları sakin ve yavaş bir şekilde duşundum.” “Butun bunlar hakkında burada konuşmak guzel, ancak şimdiye kadar oğrendiğim şeyleri araca gecip gosterememek utanc verici.” “Ancak her şeyi yeniden duşunmek ve olanlardan bilgi elde etmek iyiydi.” Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Sirotkin, Williams’ın Durumu İcin “Cok Uzgun”