Ferrari pilotu Charles Leclerc'in derecesini "erişilmez" olarak yorumlayan Pierre Gasly, Mercedes hakkında yorum yapmaktan kacındı. Leclerc perşembe gunu en yumuşak lastik olan C5'le 1:16.231 yaparak en yakın rakibinin 0.6 saniye onunde en hızlı isim olmayı başardı. Gasly, C5 lastiklerle 1:17.091 yaptı ve ve gunu dorduncu sırada tamamladı. Bununla birlikte gunu dokuzuncu virajdaki kazası sonrası gunu erken kapattı. Leclerc'in 1:16.2'lik derecesini yapıp yapamayacağı sorusuna Gasly, "Durust olmak gerekirse, hayır. "Onlar gercekten hızlılar, iyi performansa sahipler. Diğerlerinden cok kendimize odaklanmaya calıştık." "Potansiyelimiz var, cok fazla şey test ettik. İyi performansımıza sahip olduğumuzu biliyoruz ancak cok calışmamız gerektiğini duşunuyorum cunku onlar gercekten hızlı gorunuyorlar." yanıtını verdi. Mercedes'ten Valtteri Bottas da perşembe gunu Ferrari'nin şu anda onde olduğunu soyledi ve Mercedes-Red Bull'un benzer tempoya sahip olduğunu dile getirdi. Red Bull'un guc duzeninde Ferrari'nin gerisinde ikinci sırada mı olduğu sorusuna Gasly, "Mercedes'in henuz ne yapabileceğini gormediğimiz icin onceden konuşarak hata yapmak istemiyorum." "Hamilton orta lastiklerle 1:18.097 yaptı ki, bu cok guclu bir tur." "Biraz yapacak işimiz var. İyi bir aracımız var, ama liderleri yakalamak icin cok calışmamız gerekiyor." yanıtını verdi. Fransız surucu bu değerlendirmeye rağmen hem Honda'dan hem de takımının calışmalarından memnun olduğunu soyledi. "Geliştirmemiz gereken alanlar var ve bunlar uzerinde calışmamız gerekiyor. Tum takımlar cok iyi bir performans gosteriyor. Ama bana sorarsanız genel olarak paket oldukca iyi durumda." "Motor iyi bir adım attı, dayanıklılık genel anlamda iyi ve iyi bir performansa sahibiz. Sadece sahip olduğumuz paketten nasıl en ust performansı cıkaracağımızı anlamalıyız. Bu yuzden şu anda favori ya da en hızlı olmayabiliriz. Ama Melbourne'den once cok calışacağız ve oraya sahip olduğumuz en iyi aracla gideceğiz." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Gasly, Mercedes'in Performansı Karşısında Temkinli