Antonio Giovinazzi, Kimi Raikkonen'in cuma gunu yapacağı lastik calışmalarının son derece onemli olacağını soyledi. Barcelona testinin ucuncu gununde 1:17.639 yapan Antonio Giovinazzi, gunu 71 turla sekizinci sırada bitirdi. İtalyan surucu, "Bugun kolay bir gun olmasa bile, sonunda takımın ortaya koyduğu programı tamamlamayı başardık. Sıralama performansı acısından bakarsak, daha yumuşak lastikleri uzun sure denemediğim icin biraz zorlandım. Ama yapılan işten memnunum ve şimdi calışmaları bitirdiğimize gore iyi bir analiz yapmamız gerekiyor. Yarın bizim icin cok onemli bir gun. Kimi ile ozellikle daha yumuşak lastiklerle aracı nasıl geliştireceğimizi anlamaya calışacağız." "Kişisel anlamda mutluyum. Her şeyi analiz etmeye calışacağız ve Melbourne'e giderken mumkun olan en iyi paketi goturmeye calışacağız." "Her zaman bir sıralama pilotundan cok, bir yarış pilotu oldum. Şu anda Formula 1'in sıralama turlarıyla ilgili cok fazla deneyimim yok. Lastiklerin nasıl kullanılacağı, onlardan en iyisinin nasıl cıkarılacağı gibi konularda Kimi'nin calışmalarına bakacağım. Benden farklı ne yaptığını gormeye calışacağım." "Ama uzun suruşlerden memnunum, kısa suruşlerden ise yeterince memnun değilim. Şimdi durumu analiz etmek icin yeterli zamanımız olacak. En buyuk deneyim ise yarış hafta sonunda olacak.O zamana kadar her şeyi anlamak icin calışacağım." "Bu hafta pek cok şey denedik. İyi calışmayan bazı şeyler vardı, ama iyi calışanlar da vardı. Bazıları doğru yonde gitmemizi sağlamadı. Yine de test yapıyoruz. Bu cok normal. Şimdi neyin işe yaradığını ve neyin yaramadığını biliyoruz." "Programım Kimi'nin carşamba gunku programından cok farklıydı cunku daha yumuşak lastikleri kullandım. Ama şimdi daha iyi anlıyoruz. Kimi'nin yumuşak lastikleri surmesi ve onun lastikler hakkındaki goruşunu almak onemli olacak. Yaptığımız işten eminiz. Diğerlerinin ne yaptığını, hangi şartlarda suruş yaptığını bilmiyoruz. Bu yuzden net bir resme sahip olmamız zor. Bunu sadece Melbourne'deki sıralama turlarında goreceğiz. Şimdilik sakin kalmalı ve programımızı takip etmeliyiz. Her şeyi analiz edip, Avustralya'da neler olacağını goreceğiz." "Kimi bu lastiklerle ilgili daha fazla deneyime sahip. Bu yuzden daha iyi bir resim ortaya koyacak. Bugun asla temiz turu bir araya getirmeyi başaramadım. C5'le iki deneme yaptım, ikinci denememde hata yaptım. Umarım Kimi ile her şeyi biraz daha iyi anlayabiliriz. Ama soylediğim gibi uzun vadede işlerin iyi olduğuna eminim." "C5'in bu pist icin uygun bir lastik olduğunu duşunmuyorum. İlk sektorde cok zorlarsanız, son birkac virajda lastik tamamen bitmiş oluyor. Bu yuzden lastikleri tum tur nasıl kullanacağımı oğrenmeliyim. Bu buyuk bir fark yaratıyor. Ama oğrenmek icin buradayım. Deneyim kazanıp bunları anlamam gerekiyor. Yarın Kimi'nin calışmalarını takip edeceğim." dedi. Gunluk Gazeteler