Lewis Hamilton ve Valtteri Bottas, takımın test boyunca kaydettiği gelişimden memnun olduklarını soylediler. Mercedes, testin son gununde daha yumuşak lastiklerle suruş yaparken, Lewis Hamilton 1:16.224 ile ikinci, Valtteri Bottas ise 1:16.561'le ucuncu oldu. Bottas, "Bu testlerin son gunuydu ve bir sonraki sefer onu sadece Melbourne'de surebileceğiz. Son iki haftadaki pist ustu zamanımızı cok fazla şey oğrenmek ve performansımızı geliştirmek icin kullandık." "Ek olarak bu yıl mucadelenin cok, cok yakın olacağını gorduk. Ama mucadeleyi sabırsızlıkla bekliyoruz." "Melbourne'de rekabetci olmak istiyorsak zorlamaya devam etmeli ve daha fazla performans bulmalıyız. Ama guclu bir takımımız var. Son gunlerde iyi bir ilerleme kaydettik." "Aracla calışmak icin cok az gunumuz kaldı, bu yuzden her şeyimizi ortaya koyacağız. Artık Melbourne'u sabırsızlıkla bekliyorum." dedi. Lewis Hamilton ise kendileri icin olumlu bir test olduğunu duşunuyor. "Son birkac gun bizim icin olumlu gecti. Yaptığımız değişiklikler ilerlememize yardım etti ve doğru mu yoksa yanlış mı yone gittiğine dair bize net bir geri bildirime sahip olduk." "Bugun aracın daha hafif depoyla nasıl hissettirdiğini gormek ve onu anlamak gercekten guzeldi. Gun boyunca eğlendim ve lastiklerde iyi bir his vardı." "Herkes testlerin en buyuk fanı olmadığımı biliyor, ama bu genel anlamda olumlu bir haftaydı." "Şimdi yapacak cok fazla şey var cunku henuz olması gereken yerde değiliz. Uzerinde calışmamız gereken pek cok yer var. Bence doğru yonde gidiyoruz." James Allison ise ilk kez daha yumuşak lastikleri test ettiklerine dikkat cekerken şoyle devam etti: "Mutluyuz cunku her iki surucuyle de iyi bir denge bulduk ve tur dereceleri iyiydi. Ama Melbourne'den once onumuzde yapılması gereken cok fazla iş var. Sekiz gun boyunca aracımız cok dayanıklıydı. Performans ve ayarlar konusunda bu iki haftalık surecte istikrarlı şekilde geliştik. Cok uzun, cok yorucu ama başarılı bir test oldu." Gunluk Gazeteler