Carlos Sainz Jr, sekiz gunluk testin ardından nerede olduklarına dair kesin bir şey soylemekten kacındı. McLaren, testin son gununde Carlos Sainz Jr ile piste cıkarken, İspanyol surucu gunu 134 turla tamamamlamayı başardı. En hızlı turu 1:16.913 olan Sainz, testlerdeki en iyi gununu gecirdiğini duşunuyor. "Avustralya'ya giderken testi biraz yukarıda bitirmek ve cok fazla mesafe tamamlamak ki, bu dort gunluk testlerde benim icin en iyisiydi, bu her zaman icin iyidir." "Ayrıca ilk yarış simulasyonumu da sorunsuz şekilde tamamladım ve sabah arac anlayışımız icin oldukca faydalı olabilecek bazı -tek tur- performans calışmaları yaptım." "Şimdi takımla birlikte son gorevleri tamamlamak ve bu sayede ilk yarışa tam olarak hazırlanmak icin McLaren fabrikasına geri doneceğim." "Daha cok kendi hazırlıklarımıza ve performansımıza odaklandık. Bu yuzden rakiplerimize kıyasla tam olarak nerede olduğumuzu soylemek imkansız." "Son iki haftada cok sıkı calıştan takıma teşekkur ederiz. Artık doğru bir şekilde sezona başlamayı bekliyoruz." Gil de Ferran ise, “Sezon oncesi testler icin birkac hedefimiz vardı. İlk olarak, tum sistemlerin dayanıklı olduğundan emin olmak icin cok fazla tur tur atmalıydık. İkincisi, aracını davranışını ve yeni Pirelli lastiklerini anlamalıydık. Ucuncusu ise -ve bu muhtemelen kilit noktaydı- yeni suruculerimizi takıma entegre etmek ve onları onumuzdeki sezon icin en iyi şekilde hazırlamaktı. Bana oyle geliyor ki bu hedeflere ulaşılmış." "Rekabet acısından bakarsak tam olarak nerede olduğumuzu soylemek zor. İnsanlar hep farklı şeyler yapıyor. Gunun farklı saatlerinde, farklı yakıt yukleri ve lastikleriyle suruş yapıyorlar. Bu yuzden gridin geri kalanına kıyasla nerede olduğumuz konusunda kesin bir şey soylemek zor." dedi. McLaren testleri toplamda 873 turla tamamlamış oldu. Bu, 4.064 km'ye denk geliyor. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Sainz: McLaren'ın Nerede Olduğunu Soylemek Cok Zor