Kimi Raikkonen, daha yumuşak lastikleri calıştırmakta zorlandıklarını ama bunun havanın soğuk olmasından kaynaklanabileceğini soyledi. Kimi Raikkonen, Barcelona testinin son gununde 1:17.239'la dokuzuncu en hızlı zamanın sahibi olurken, aynı lastikle Sebastian Vettel'den 1 saniye yavaş kalmıştı. 132 turla gunu tamamlayan Fin pilot, "Tam olarak olmak istediğimiz yerde olduğumuzu duşunmuyorum. Ama aynı zamanda buradaki şartlara bakarsak hava gercekten soğuktu ve bu hafta sonları olan şeyden cok farklıydı. En iyi turu atmak icin gercekten zorlamadık." "Farklı lastikleri denedik ve onlardan gercekten oğreneceğimiz cok fazla şey var cunku daha yumuşak lastiklerden en iyisini cıkarmak biraz zor. Burada oğrendiklerimize bakacağız ve umarım Avustralya’daki daha yuksek sıcaklıklarda durum değişecek." Raikkonen henuz ayarlardan da mutlu olmadığını soyledi. "En iyi aralığı bulduğumuzu duşunmuyorum. Bence kesinlikle orada değiliz. Ama kış testlerinde bunu hic bulamazsınız cunku kışın hava şartları normalden cok daha soğuk oluyor." "Herhangi bir aracta olduğu gibi daha fazla downforce'a ihtiyacınız var. Takımlar padoktaki en hızlı araclara bile her zaman daha fazla downforce eklemek istiyorlar." "Melbourne'e gittiğimizde ve ilk turu attığımızda aracın tamamen farklı hissettireceğine eminim, bu yuzden tum bunların ustesinden geleceğimizi biliyorum." Ancak Raikkonen, Abu Dhabi'deki C37'ye kıyasla yeni C38'in attığı adımı ovdu. "Doğrusu bunlar farklı araclar. Elbette bu kucuk bir takım ve her alanda daha az kaynağımız var. Ama bence iyi bir iş yaptılar ve daha sağlam bir paket urettiler." "Elbette gelişmemiz gereken birkac şey kesinlikle var. Ama en azından mucadelede yer alabiliriz. İlk yarışta neler olacağını ve sonrasında hangi yone gideceğimizi bekleyip gorelim." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Raikkonen: Daha Yumuşak Lastikleri Calıştırmakta Zorlanıyoruz