EXPO 2020 adaylık surecinde Paris'ten başarılı bir sunumla donen İzmir heyeti, vakit kaybetmeden Haziran'da yapılacak 4'uncu sunum icin hazırlıklara başladı.
EXPO 2020 yarışında onceki gun Kultur ve Turizm Bakanı Ertuğrul Gunay, İzmir Valisi Cahit Kırac, CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey ve sunucu Defne Samyeli ile birlikte Uluslararası Sergiler Burosu'nda oldukca başarılı sunum yapan İzmir heyeti, Turkiye'ye yuksek moralle dondu. Ozellikle Turkiye'nin destek verdiği Kazakistan'ın, 'Kucuk EXPO' olarak nitelenen EXPO 2017'yi kazanması, İzmir heyetinde 'darısı başımıza' şeklinde yorumlandı. EXPO yarışını yoneten ekip gelecek hafta, Haziran'da yapılacak 4. sunum icin hazırlıklara başlama kararı alırken İzmir, adaylık dosyasını gelecek ay Uluslararası Sergiler Burosu'na teslim edecek.
OZKARA: UMİDİMİZ ARTTI
EXPO Yurutme Komitesi Uyesi, Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF) Başkanı Mustafa Ozkara, "Belli kıstaslar icinde diğer ulkelerle bir karşılaştırma yaptık. Başka arkadaşlarımızın da goruşlerini alacağız ama şimdiden sunumun başarılı gectiğini soyleyebiliriz. Hatta Dubai ve Rusya'nın danışmanları bile bize beğenilerini iletti. Paris'ten moralli donduk. Şafak Pavey cok guzel mesajlar verdi. Entellektuel kişiliğinin yanı sıra ana muhalelefet ve iktidarın EXPO projesinde işbirliği yaptığını ortaya koydu. EXPO'nun Turkiye icin devlet ve ulke projesi olduğunu gozler onune serdik" dedi.
DOLOGH: BİZ ONE CIKTIK
EXPO Yurutme Komitesi Uyesi ve Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Geza Dologh, İzmir'in sunumunun oldukca başarılı gectiğini belirterek, "İyi hazırlandık. Bunun karşılığını aldık. Rakiplerimiz sunuma iyi hazırlanmamıştı. Bu anlamda biz one cıktık. Şimdi cıtayı daha da yukseltmek zorundayız. Gelecek hafta Haziran sunumuna hazırlanmaya başlayacağız. Zorlu bir yarışın icindeyiz. Her sunumda tempoyu yukselteceğiz" dedi.
YORGANCILAR: COK BAŞARILI
EXPO İzmir Asya Delege Lideri olan Ege Bolgesi Sanayi Odası Yonetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir'in cok başarılı bir sunum yaptığını soyledi. Kendilerinin de EXPO'da oy kullanacak ulkelerin delegeleri ile bir araya geldiğini dile getiren Yorgancılar, "Bangladeş, Sri Lanka, Laos, Endonezya, Filipinler ve Kuzey Kore'nin delegeleri ile goruştuk. Goruşmelerimiz gayet iyi gecti. Onumuzde uzun bir surec var. Calışmalara hızlanarak devam edeceğiz" diye konuştu.
ALHARAL: BEĞENİ KAZANDIK
EXPO Yonlendirme Kurulu Uyesi ve TİM Yonetim Kurulu Uyesi Eli Alharal, sunumun gerek zamanlama gerek gorseller gerekse icerik ve konuşmalar acısından oldukca başarılı gectiğini dile getirdi. Alharal, "Biz ve Ekaterinburg cok başarılı bir sunum yaptı. Delegelerin beğenisini kazandık. Benim ilgili olduğum Amerika kıtasındaki ulkelerle temaslarımız da iyi gecti. Olumlu sonuclar aldık" dedi.
Gunay: İzmir bu iş icin bicilmiş kaftan
Kultur ve Turizm Bakanı Ertuğrul Gunay, Paris'te cok guzel bir sunum gercekleştirdiklerini ifade ederek, "İzmir icin guzel bir gundu. Valimiz, bir milletvekilimiz, ben ve sunucu arkadaşımız, herkes gorevini layıkıyla yerine getirdi. Zaman iyi kullanıldı, konular birbirini tamamlıyordu. Diğer adaylarla kıyaslama fırsatı buldum. Haksızlık yapmayalım, başkasının hakkını yemeden objektif konuşalım ama ben de ucuncu bir şahıs gozuyle baktım, Turkiye one cıktı. Salonun ilgisi, alkışlar, sunumumuzdan sonra oturum başkanının değerlendirmesi, hepsi son derece guzeldi" dedi.
Gunay, daha once kaybedilen EXPO 2015 adaylığında tek bir rakibe karşı mucadele edilmesine karşın bu sefer 5 aday şehrin soz konusu olduğuna da işaret ederek, "Eğer ilk turlarda bir kaza olmaz ve sonlara doğru kalmayı başarırsak, bu işi inşallah koparacağız. Samimi olarak soyluyorum, hem coğrafi hem tarih hem bitki ortusu hem dunyanın ulaşım ve guvenliği noktasında onemli bir merkez olması acısından bakarsak, İzmir, bu iş icin bicilmiş bir kaftan. Bunu bizim ekibimizin iyi anlattığını zannediyorum. Vali Bey, teknik calışmalar hakkında bilgi verdi. Şafak Hanım, cok guzel duygusal bir konuşma yaptı. Ben o duygusal konuşmayı, aynı lirik ve şiirsel uslupla sonlandırmaya calıştım. Defne Hanım cok başarılıydı" dedi
TURİZMDEBUSABAH
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Turizm ve Tatil
- EXPO 2020 icin moraller yuksek; İzmir hazirandaki sunuma hazırlanacak [TT]