USF1, 2010 sezonunun ilk 4 yarışına katılmama konusunda izin istiyor. Bu, takım başkanı Ken Anderson tarafından doğrulandı.
Charlotte kokenli takım, son soylentilere "bir yere gitmiyoruz" cevabını vermişti. Şimdi ise New York Times'e konuşan Anderson, ekonomik sıkıntılarının olduğunu soyledi. Anderson: "Kac yarışı kacırabileceğimizi netleştirmek icin FIA ile birlikte calışıyoruz" Anderson, Concorde Anlaşması'nın, takımlara her sezon 3 yarış kacırma şansı verdiğini soyledi ama yonetim kurulunun gecenlerdeki acıklaması, bunun ihlÂl olacağını one surmuştu. Jean Todt'tan bir cevap bekleyen Anderson: "İdeal şartlarda 4 yarışa katılmaz ve Barselona'da piste cıkabiliriz" Anderson, FIA'nın USF1'in teklifini kabul etmeyiz spordan uzaklaştırabileceğini de kabul etti. Anderson: "Herşey mumkun diye duşunuyorum. Ama bunda esas nokta ne?" "Neden bize hak tanıtıp, yola ilk tumsek cıktığında da işin dışına cıkarsınlar ki? Onlardan aldığım mesaj kesinlikle bu değil. Bize yardım etmek istiyorlar, bizi kapatmak değil" USF1 ortağı ayrıca FIA başkanının, 'ekonominizi duzeltin, sorun kalmaz' dediğini de belirtti. Anderson: "Eğer karar vermek 1-2 hafta surerse, destek surecektir." Anderson ayrıca Jose Maria Lopez'in hÂl 2010 icin takımlarına ait olduğunu soyledi ama Arjantinli pilotun başka bir takımla anlaşabileceği yonundeki haberleri de yalanlamadı. Bununla birlikte Youtube'den Chad Hurley ve sportif sorumlu Peter Windsor'un takımdan ayrılmadıklarını belirtti. Anderson: "(Lopez) Eminim ki seceneklerini değerlendiriyordur." TRF1.NET