Otomobil Sporları Federasyonu ile Motosiklet Federasyonu, İstanbul Park’ın kullanımıyla ilgili uzlaşmaya varırken, federasyon Kenan Sofuoğlu’nun 2011’deki yarışının bir ayağını Turkiye’ye alabilmek icin harekete gecti. Kenan Sofuoğlu, AA muhabirine yaptığı acıklamada, 2004 yılından itibaren şampiyonalara katılmasına rağmen İstanbul Park’ta antrenman bile yapamamaktan yakındı. "Yıl 2010 ve ben hala İstanbul Park’ta, kendi ulkemde yarışamadım. Bir sporcu en cok ulkesinde, kendi seyircisinin onunde yarışmak ister" diyen Sofuoğlu, şunları kaydetti: "İstanbul Park’ta yarışımın olması motosiklet sporunun tanıtılması icin onemlidir. Cunku, buradaki yarış bircok ulkede canlı olarak yayınlanmaktadır. Daha duşuk butceyle Formula 1’in 3-4 katı fazla seyircinin geleceğine inanıyorum. Ancak Motosiklet Federasyonu’nun eksiklikleri var. Yarışmalarımı ulkemde kimse izleyemiyor. Federasyon yarışmaları canlı yayınlatabilmeli. Seyirci motor sporlarına alışmalı. Federasyon 2011’deki yarış takvimine girmek istiyor. Eğer şimdiden canlı yayınlara alınmazsa federasyon, Formula 1’in konumuna duşer. Motosiklet Federasyonu once eksiklerini gidermeli. Aksi takdirde Formula 1’in konumuna duşer ve seyirci getiremez. Yayınlarla tanıtım yapılırsa tribunler dolar." "FEDERASYON YARIŞLARIMI CANLI YAYINLATABİLMELİ" Turkiye’nin motosiklet yarışları icin bir avantajı olduğunu anlatan Sofuoğlu, "Cunku yarışan Turk sporcu var. F1’de boyle bir şey yoktu" dedi. "Federasyon, en iyi sporcusunun yarışmasını canlı yayınlatabilmelidir" ifadesini kullanan Sofuoğlu, acıklamasını şoyle surdurdu: "Ben devletten, bakanlıktan destek goruyorum, ama federasyondan goremiyorum. İnşallah federasyon bu yıl eksiklerini giderir. Ben bu saatten sonra yanlışlara goz yumamam. Herkes hatasını duzeltmeli. Motosiklet Federasyonu, 2009 yılına kadar iyi yonde ilerliyordu. Ancak, gecen yıldan itibaren geriye gitmeye başladı. Gecen yıl Turkiye Şampiyonası’nda sporculara odul toreni bile duzenlenmedi." "FEDERASYON LİSANSIMI BİLE CIKARTAMADI" Federasyonun kendisine sahip cıkamadığını savunan milli motosikletci, sozlerini şoyle tamamladı: "Federasyon bu yıl lisansımı bile cıkartamadı. Kendi paramla lisansımı cıkartmak zorunda kaldım. Buradaki sorun para değildir. Ama federasyon benim lisansımı cıkarabilmeliydi. Avustralya’ya giderken son anda cıkarmak zorunda kaldım. Eğer cıkaramasaydım yarışmaya katılamayacaktım." MOTOSİKLET FEDERASYONU Motosiklet Federasyonu Başkanı Suleyman Memnun da, Devlet Bakanı Faruk Nafiz Ozak ve Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Mumtaz Tahincioğlu ile bir araya gelerek İstanbul Park’ın kullanımı icin uzlaşma sağladıklarını kaydetti. Pistin yıl boyunca iki federasyon tarafından ortak kullanılacağını ve Formula 1 icin Bernie Ecclestone’ye birkac haftalığına verileceğini anlatan Memnun, şoyle konuştu: "İstanbul Park’la ilgili durumu eleştirirken hazırladığımız raporlarda cozum onerilerimiz de vardı. Pistin yıl boyunca ortak kullanılmasını istiyorduk. İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) pisti Genclik ve Spor Genel Mudurluğu’ne devretmesini, işletmenin de iki federasyona verilmesini onermiştik. İTO temsilcileri ve Bakan ile goruştuk, pisti bize verecekler. Formula 1’in sozleşmesi en gec 2011 Haziran’da bitiyor. Gelecek yıldan itibaren kullanmaya başlayacağız. Biz burayı kullanıp yeni Kenanlar (Sofuoğlu) yetiştirmek istiyoruz." Kenan Sofuoğlu’nun eleştirilerini de yanıtlayan Memnun, "Super Bike’ın canlı yayın hakları Sadettin Saran’ın elinde bulunuyor. Ben canlı yayınlatabilmek icin cok uğraştım. Ama Saran’ın elinden zorla da alamayız. Bu yıl da Saran’ın elinde. Cunku Super Bike’ın hakları İngiliz bir firmanın elinde bulunuyor" dedi. Milli sporcuya federasyon olarak imkanlar olcusunde destek verdiklerini ifade eden Memnun, şunları soyledi: "Biz olmasaydık Kenan buralara gelemezdi. Butcelerimiz kesilince parasız kaldık. Lisans icin 800 Avro odeniyor. Bu yıl Kenan kendisi odedi. Cunku paramız yoktu. Ancak daha sonra bunu kendisine iade ettik. Kendisine bircok desteği verdik. Biz ne yaptık da şimdi kotu oluyoruz?" Kaynak:IHA
Kenan Sofuoğlu Cok Dertli..
Spor Haberleri0 Mesaj
●14 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Kenan Sofuoğlu Cok Dertli..