Jenson Button, Sepang pistinin araclarına cok fazla uymadığı icin,McLaren'in bu hafta sonu Avustralya'da olduğu gibi guclu olmasının beklenmeyeceğini soyledi. Dunya şampiyonu, takımının on sıralarda yarışacağına dair inanclı. Jenson Button Malezya GP'si oncesinde " Gecen hafta Melbourne'de ilk zaferimizi kazanmamız cok buyuk bir başarı. Bu hafta sonu icin takımın her elemanına buyuk bir haz veriyor." dedi. "Yine de, pistin karakteristik ozellikleri diğer araclara uyduğu kadar bize uymadığı icin, Sepang ' a giderken dikkatli olmalıyız; fakat on sıralarda mucadele edeceğime inanıyorum" Button, Melbourne'deki başarılı bir staratejik kararla McLaren'le ilk zaferini kazandı. McLaren surucusu, Malezya'nın sezonun daha 3. yarışı olmasına rağmen; her takımın rekabetciliğinin, gelişim oranlarına bağlı olmaya başladığına inanıyor. " Daha iki yarışta yer aldık; fakat gelişim yarışı şimdiden performanslara etki etmeye başladı." diye ekledi." Gelişim hızı, ilk sıralardaki mucadeleleri en cok etkileyecek şeydir." "Bu alanda başarılı olduğumuza inanıyorum. 2009 boyunca takımda izlediğim birşeydi, ve takımla konuşmaya karar vermemde en onemli nedenlerden biriydi. Diğer rakiplerimizden daha hızlı gelişebileceğimiz guce sahip olduğumuza inanıyorum" Takım arkadaşı Lewis Hamilton, araclarının Malezya'da gecen seneden daha guclu olacağı konusuna olumlu bakıyor; fakat İngiliz, takımın sıralamada bazı sorunları olabileceğini tahmin ediyor. "Sepang, takvimde en hızlı virajlardan bazılarına sahip olan pist. Ve bu yıl, piste gecen sene olduğundan daha uygun bir aracımız var. Bu yuzden, Malezya'ya daha iyi bir sonuc icin gidiyorum" dedi. "Hızlı bir pist. Downforce hızı iyi olan, dengesi ayarlanmış bir arac gerektiriyor.Bazı yerlerde, bu sene sezon başında test yaptığımız Barcelona'ya benziyor. Bu yuzden bu hafta sonu rekabetci olacağımıza inanıyorum." "Fakat yine de, sıralamadaki farkı kapatmanın zor olacağını duşunuyorum. Umarım, mumkun olduğunca cabuk cozebileceğimiz bir şeydir." "Gecen sene, hava şartları değiştiği zaman, neler olabilceğini gorduk. Umarım, bu yılki yarış kuru zeminde gercekleşir, yağmur ihtimalini hic bir zaman goz ardı edemezsiniz. Yine de, rekabetci olacağız." TRF1.NET __________________