Lewis Hamilton, Pazar gunku Avustralya yarışında kendisini iki defa pite cağıran takımın uyguladığı stratejiyi eleştirmişti ama şimdi, McLaren'in neden boyle bir yol izlediğini anladığını soyluyor. İngiliz pilot, takım onu yeni lastikler icin pite cağırdığında Robert Kubica'yı ikincilik icin zorluyordu. Bu hamle Hamilton'u 5. sıraya geriletti ve ondekiler Button, Kubica, Massa ve Alonso eski lastikleri ile yarışın sonuna kadar gitmeye karar verdi. Daha sonra Hamilton, yeni lastikleri sayesinde farkı hızlı bir şekilde eritti ama onundekileri gecemedi; ardından da Webber'in kendisine carpması nedeniyle geriye duştu. Hamilton: "Takım, ikinci pit kararı arkasındaki nedenleri bana anlattı. Yarışın sonraki donemlerinde beni Webber ve Rosberg'e karşı korumak istemelerini anlıyorum" "Bu seneki lastikleri ve aşınmalarını hÂl oğrenmeye calışıyoruz. Belki de ondekilerin yaşayacağı aşınmayı fazla buyutmuştuk. Bu, ders alınacak bir durum ve bu sezon boyunca gelişmek icin bu bilgileri kullanacağız" İngiliz pilot, McLaren'in 2010'daki ilk zaferini Button ile almış olmasından rahatsızlık duymadığını da ekledi. Hamilton: "Jenson basın konferansını bitirir bitirmez onu gormeye gittim ve kucakladım. Avustralya'daki suruşune kesinlikle golge duşuremezsiniz. Hatasızdı ve zaferi hak etti." "Ve her galibiyet ozeldir. Kazanmayı her zaman seversiniz ama bu benim başıma gelmiyorsa, takım arkadaşımın olmasını isterim" "Takımın, Jenson'un galibiyetini kutladığını gormek guzeldi. Zaferler takımımız icin cok onemlidir. Cunku (zaferler) sadece herkesi bir araya getirmekle kalmıyor, bunun yanında yaptığımız işi ve benimsediğimiz yaklaşımı onaylıyor. Zor gecen 2009 sezonu ve kış boyunca olan yeniden yapılanmamızın ardından Avustralya'daki galibiyetin takımı cok daha guclu yapacağını duşunuyorum" TRF1.NET __________________