Lewis Hamilton, Ferrari’nin, 2019 aracına Mercedes’ten daha once odaklanıp bir adım one gectiğinden şupheleniyor. Gecen hafta Barcelona testlerinde RaceFans’e konuşan Hamilton, Mercedes’in şampiyonluğa ulaşacak gibi gorunmeye başlamasından sonra Ferrari’nin, cabalarını 2019 aracına aktarmaya başladığına inandığını soyledi. Hamilton, “Yıl boyunca dunya şampiyonasını kazanmak icin calışan buyuk bir gruba sahip olursunuz. Eğer dunya şampiyonluğunu kazanamayacak gibi gorunuyorsanız, takımın bir kısmını onceden başka bir yere yonlendirebilirsiniz.” “Buyuk ihtimalle aracı bizden birkac ay once geliştirmeye başladılar.” dedi. Hamilton, 2019’daki yeni aerodinami kurallarının Ferrari’ye avantaj getirebileceğini, cunku İtalyan takımın potansiyel olarak yeni araca Mercedes’ten daha once odaklandığını soyledi. Hamilton, “Kullanabileceğiniz belirli bir kaynağınız vardır. Ya şampiyonayı kazanacağınızdan emin olana kadar devam edersiniz ya da gelecek sene daha iyi olmak icin erkenden geri cekilirsiniz. Ancak gelecek senenin iyi olup olmayacağını bilmiyorsunuz cunku kural değişiklikleri var. Bu yuzden dengeyi bulmalısınız.” “Eğer Ferrari’nin bizden daha fazla calışanı varsa buna şaşırmam. Duyduğum kadarıyla İtalya’da insanları kovmak zor.” “Gecen sene buraya iyi calışan bir aracla geldiler ancak bu sene daha da iyisini yaptılar.” “Takımımın bugun olduğumuz yere gelmemiz icin yaptıklarından dolayı gercekten gurur duyuyorum. Endişeli olduğumdan veya hayal kırıklığına uğradığımdan değil, biz sadece sıkı calıştığımız gerceğiyle inanılmaz derecede teşvik edilmiş durumdayız.” “Onumuzde tırmanacağımız bir tepe var ancak bunu nasıl yapacağımızı biliyoruz.” “İki ya da uc adım onde iseniz, en azından bir ayağınızı yıl boyunca onde tutmak daha kolay olur. Ama bunu zaman gosterecek.” dedi. Gunluk Gazeteler