Sebastian Vettel, Ferrari ile şampiyon olma duşuncesinin kendisini motive ettiğini soyledi ve hedefinin İtalyan takımla şampiyonluk yaşamak olduğunu soyledi. Ferrari, 2017 ve 2018 yıllarında şampiyonluğa cok yaklaşmasına rağmen sonunda gulen taraf hep Mercedes olmuştu. Kış testlerinde iyi bir performans gosteren Sebastian Vettel ve Ferrari şimdi sezona favori olarak başlıyorlar. Alman pilot, "Son yıllarda Mercedes'e cok daha yakındık ama elbette sonunda ikinci olduk. Hedefim Ferrari ile şampiyon olmak. Ferrari'nin Formula 1'deki en buyuk marka olması beni motive ediyor. Bu yuzden Ferrari ile şampiyon olursam bu kesinlikle harika olacak." "Burada herhangi bir puan almıyoruz, oysa yılın sonunda alabileceğimiz cok fazla puan var. Şu an eksik olan şey tam olarak bu. Bunun dışında olması gereken tum malzemelere sahibiz. Onceki yıllarda bazı noktalarda işimizi iyi yapmayı başardık. Ama belki de her şeyi %100 bir araya getiremedik. Yani her zaman gelişebileceğiniz yerler var. İhtiyac duyduğumuz şeyi bildiğimizi duşunuyorum. Ama kendimizi yeniden o pozisyon icinde bulmak gercekten onemli. Bunun icin cok calışıyoruz. Bu hafta bizim icin gercekten iyiydi." "Son gunlerde biraz zaman kaybettik ve bu mukemmel değil. Ama genel duygu olumlu. Atmosfer iyi ve insanlar mutlu. Bu yuzden uzerine ekleyebileceğimiz iyi bir temelimiz var." "Temelde iki Ferrari, iki Mercedes ve iki Red Bull surucusu mucadelede olmalı. 2019'da kural değişikliklerinin bir surpriz getirip getirmeyeceği henuz belli değil. Hamilton'a gelirsek, eğer Mercedes'i yenebilirsem o zaman Lewis'i de yenmiş olacağım. Potansiyelimizi son yıllarda zaten gosterdik. Ama hem şaside hem de motorda yeterince iyi olamadık. Kucuk kusurlarımız olduğunu biliyoruz ve onları kapatabilirsek daha iyi olacağız." Michael Schumacher'in oğlu Mick, ocak ayında Ferrari'nin surucu akademisine girmişti. Vettel, istemesi halinde Schumacher'in istediği zaman kendisine gelebileceğini soyledi. "Mick başarılar kazanan başarılı bir genc surucu. Ama aynı zamanda Michael'ın oğlu. Buyuk bir ismin her zaman avantajı ve dezavantajı vardır. Michael'ın oğlu olmak bazen kolay, bazen değil. Ama ben hem o hem de Michael icin mutluyum." "Kendimi bir oğretici rolunde gormuyorum. Michael benim en buyuk rol modelimdi, bugun belli bir şekilde yine oyle. Onu ozluyorum. Mick'in bir ailesi var ve başkasına ihtiyacı yok. Ama soruları olursa bana her zaman gelebileceğini o da biliyor. Cevaplarımın ona yardım edip etmeyeceği tabii ki bir bilinmeyen." Vettel, emekli olmayı duşunmediğini soyledi. "Artık kariyerimin baharında değilim. Yine de 31 yaşındayım, ozellikle de bizim sporumuza bakarsak onumde bolca zaman var. Geriye donup bakarsak, Michael bu takımla ilk şampiyonluğunu aldığı vakit benden daha buyuktu. Lewis Hamilton da benden iki yaş daha buyuk. Şu anda emekli olma duşuncem yok. Aksine Ferrari ile şampiyonluk hayalimi gercekleştirmek icin her şeyi yapıyorum. Aileme gelirsek, onlar beni destekliyorlar, bana engel olmuyorlar." Gunluk Gazeteler