Hayırsever Turk halkının yardım elini dunyanın dort koşesine ulaştıran Turk Kızılayı, şimdi de Afrika’ya insani yardım ulaştırabilmek icin bir kampanya başlattı. Ozellikle son yıllarda gercekleştirdiği yurtdışı insani yardım calışmalarıyla, sadece ulkemizin değil uluslararası kamuoyunun da takdirini kazanan Turk Kızılayı, kuraklık ve aclığın pencesinde can cekişen Afrika’ya da duyarsız kalmıyor.
İhtiyaca gore Afrika kıtasındaki yardım calışmalarını surekli olarak devam ettiren Turk Kızılayı, son donemde yaşanan kuraklık ve neticesindeki aclık tehdidinin actığı yaraları sarabilmek icin yardım kampanyası başlattı. “Afrika Aclık Cekiyor Turk Kızılayı Yardıma Koşuyor” ve “Haydi Turkiye Afrika İcin İyilik Kandillerini Yakalım” sloganlarıyla yurutulecek olan yardım kampanyası ile hayırsever halkımızdan, yardım ellerini Afrika’ya uzatmaları isteniyor.
Turk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Kucukali, “İnsanlığın ortak utancı olarak nitelenebilecek bu sefaletin bir an once ortadan kaldırılması icin insanlığı ortak vicdanının hepimize yuklediği sorumluluklar olduğuna inanıyoruz. Dunya'nın neresinde bir afet yaşanıyorsa oraya hicbir ayrım gozetmeden Anadolu insanının tarifsiz merhamet duygusunu taşıyan Turk Kızılayı, başta Somali ve Kenya olmak uzere her turden somurunun kurbanı olan Afrika'ya da elimizi uzatmak icin halkımızın desteğini bekliyoruz” diyerek cağrı yaptı.
11 Milyon İnsan Kuraklık Nedeniyle Olumun Kıyısında
Afrika Boynuzu denilen coğrafi bolgede bulunan Somali, Cibuti, Etiyopya ve Kenya’da 11 milyon insan kuraklık nedeniyle olumun kıyısında. 20 yıldır ic savaş yuzunden aclık ve yoksullukla yaşam mucadelesi veren Somali halkı, şimdi de kuraklığın getirdiği kıtlıkta olumle penceleşiyor. Birleşmiş Milletler 20 Temmuz 2011’de Somali’nin guney bolgesinde yer alan, Kuzey Bakool ve Aşağı Shabelle bolgelerinde kıtlık ilan etti. BM’ye gore gerekli mudahalenin yapılmaması halinde birkac ay icinde ulkenin kuzeyindeki diğer bolgelerde de kıtlık ilan edilecek. Aclıktan Somali nufusunun yarısı yani 3.7 milyon kişi etkilendi. Kuraklıktan Somali’nin en cok aşağı Shabelle, orta ve aşağı Juba, Bay, Bakool, Benadir, Gedo ve Hiraan bolgeleri etkileniyor. Bu bolgelerde yaklaşık 310 bin cocukta akut beslenme bozukluğu tespit edildi. Dengesiz beslenmeye bağlı beş yaş altı cocuk olumlerinin oranı her gecen gun artıyor. Ote yandan Somali gibi komşuları Kenya, Etiyopya ve Cibuti’de de alarm zilleri calıyor.
Yerel Alışkanlıklara Ozel Gıda Kolisi
Turk Kızılayı her insani yardım operasyonunda olduğu gibi Afrika’ya yardım kampanyasında da bolge halkının ihtiyaclarını onceden tespit etti. Bunların arasında gıda, hijyen ve sağlık malzemeleri one cıkıyor. Afrika’ya gidecek gıda kolisi de bolge halkının tuketim alışkanlıkları dikkate alınarak hazırlanıyor. Gıda kolisinde nohut, mercimek, pirinc, makarna, yarma buğday, bitkisel yağ, bebek maması ve sut tozu bulunuyor.
Turk Kızılayı Bağış Yontemleri
Yardım kampanyası hakkında detaylı bilgi almak ve bağışta bulunmak isteyen vatandaşlarımız, Turk Kızılayı’nın ucretsiz bilgi ve bağış hattı olan 168’i arayabilecekler. Yardımseverler, kampanya icin ozel olarak acılan banka hesap numaralarından ve Turk Kızılayı’nın resmi internet sitesi, www.kizilay.org.tr adresine girerek bağışta bulunabilecekler.
Banka: Tum Bankalardaki Turk Kızılayı Hesabı,
İnternet: http://secure.kizilay.org.tr ,
Telefon: 168 Bağış ve İletişim Hattı,
PTT: 2868 Numaralı Turk Kızılayı Posta Ceki,
Kızılay: Tum şubeler .
SMS yoluyla: Tum operatorlerden 2868’e boş mesaj atarak 5 TL’lik bağış yapılabilir.
Turk Kızılayı Mutfak Seti+Gıda Kolisi bağışı icin: 200 TL’lik bağış ile 5 kişilik bir ailenin bir aylık ihtiyacları karşılayabilirsiniz.
Ayrıca her turlu ayni bağış icin 168 ucretsiz bağış hattımızla irtibata gecebilirsiniz.
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Afrika Aclık Cekiyor Turk Kızılayı Yardıma Koşuyor