Dan Ticktum, bu yıl Red Bull'un 2019 Formula 1 aracını test ederek 2020'de seriye girme ihtimaline karşı hazırlık yapmayı hedefliyor. Ticktum’un, gecen sene Macaristan’daki sezon ici testlerine katılması planlanıyordu, ancak Uluslararası A Lisansı alması icin gerekli olan super lisans puanlarına sahip olmadığı icin Ticktum bu fırsatı kacırmıştı. Gectiğimiz sene Avrupa Formula 3’u ikinci sırada tamamlayan ve Macau Grand Prix’ini kazanan Ticktum, super lisans puanlarını 35’e cıkarmıştı. Bu puan, testlerde yer almaya ve cuma antrenmanlarına cıkmaya yetiyor. Ticktum, Red Bull’un modern bir aracla bir F1 testi hakkında henuz karar vermediğini soylerken, gectiğimiz hafta sonu 2011 Red Bull RB7’yi Suzuka taraftar festivalinde kullanma şansı buldu ve bu, başka fırsatların da ortaya cıkabileceği konusundaki guvenini arttırdı. Ticktum, “Gectiğimiz hafta Red Bull’un onları bir gosteri suruşunde temsil etmemi istemeleri cok eğlenceliydi ve buyuk bir ayrıcalıktı. Bu fırsatı bulduğum icin cok mutluydum ve her şey iyi gitti.” “Umarım RB15'i bu yıl test edebilirim. Şu anda hicbir şey doğrulanmadı, ama belki bir şans yakalarım. Aracı test etmeyi umuyorum, iyi bir fırsat olacak.” “İşimi yapmaya devam etmeye calışıyorum ve eğer kendimi Super Formula’ya duzgun şekilde adapte edip patronumu mutlu edersem, patron belki de bana bu senenin F1 aracını surme şansı verir.” dedi. Ticktum, F1’e gecme duşuncesinin kafasını cok fazla meşgul ettiğini itiraf etti ve bu sene butun enerjisini Super Formula’ya aktarmak istediğini soyledi. Ticktum, “Durust olmak gerekirse sanırım F1’e girmeye cok fazla odaklıyım. Bu konuda cok fazla duşunuyorum.” “Herkes ‘Oraya ulaştığında ne elde etmek istiyorsun?’ diye soruyor. Ancak ilk once burada, Super Formula’da iyi bir sezon gecirmek ve sonra F1’e gecmek istiyorum.” “Cok buyuk ihtimalle Toro Rosso ile bir fırsat yakalayabilirim. Ondan sonra neler olacağını bilemezsiniz, ancak elimden gelenin en iyisini yapmaya calışacağım.” “Eğer gelecekte Red Bull ile şampiyonluklar icin surme şansı yakalarsam, bu tabii ki harika olurdu.” “Ancak şu an bunun uzerinde cok odaklanamam; bu beş veya daha fazla sene sonra gercekleşebilir ve gelecekle ilgili duşunerek cok fazla enerji harcıyorum.” “Bu yuzden bu sene Super Formula’yı iyi bir şekilde bitirmeye elimden geldiğince odaklanmaya calışacağım.” şeklinde konuştu. Gunluk Gazeteler