Terbay Grubu ile kira sozleşmesi imzalayan Dila Otelcilik, yapacağı yeni duzenlemelerle, oteli Ceşme turizmine 12 ay hizmet verir hale getirmeyi hedefliyor.

İzmir'in onde gelen ailelerinden olan Tercan ve Baysakların ortaklığındaki Terbay Grubu'na ait olan ve "aşk oteli" olarak bilinen Ceşme Dalyankoy'deki Sisus Oteli, bundan sonra Dila Otelcilik şirketi işletecek.

Terbay Grubu ile 10 yıllık kira sozleşmesi imzalayan Dila Otelcilik, otelde yapacağı yeni duzenlemelerle, Ceşme turizmine 12 ay hizmet verir hale gelmeyi hedefliyor. Dila Otelcilik Yonetim Kurulu Başkanı Uğur Morgul, Terbay Grubu işbirliği ile otelde yeni yatırımlar yapacaklarını belirtti. Morgul, "Tercan ve Baysak ailelerini yıllardan beri tanırım. Ben de turizm sektorunde 12 yıldır faaliyet gosteriyorum. Aynı zamanda Halic Oteller Zinciri bunyesindeki Halic Park Otel Ayvalık'ın Genel Mudurluğu gorevinde bulunuyorum" dedi.

65 odalı oteli butik otel anlayışı ile işleteceklerini acıklayan Morgul, oteli yeni konsepti ile Nisan 2013'te acacaklarını vurguladı. Dila Otelcilik olarak bolgede yeni otel arayışları da olduğunu anlatan Morgul, bolge turizmine daha cok katkı sağlamayı amacladıklarını kaydetti. Halic Otelcilik olarakta Dikili'de 300 yatak kapasiteli 4 yıldızlı Misya Oteli aldıklarını ifade eden Morgul, bu otel icin de toplam 7 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını ve 1 Nisan'da acacaklarını dile getirdi.

EL ELE EN İYİ HİZMET

Halic Grubu'nun 1977'den beri İstanbul'da armatorluk ile başlayan, 1990'lı yıllardan sonra turizm ile devam eden bir girişimcilik oykusu olduğunu anımsatan Morgul, İstanbul Taksim'de 400, Ayvalık'ta 500 olmak uzere Dikili ile birlikte yatak sayısının bin 300'e yaklaştığını acıkladı.

Sisus Otel Yonetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bulent Tercan ise 2004 yılında hizmete actıkları Ceşme Sisus Oteli'ni aşk, balayı ve dizayn oteli olarak belirli bir noktaya getirdiklerini soyledi. Dila Otelcilik Grubu ile Ceşme turizmine yeni soluk getirecek işbirliğine imza attıklarını dile getiren Tercan, "Dila Otelcilik, bu alanda uzman bir kuruluş. Otelcilik tecrubeleri cok iyi. Biz de bu tecrubeden yararlanarak Ceşme icin yeni bir pencere acmış olduk. Dila Otelcilik ile el ele en iyi hizmeti sunmak icin calışacağız" dedi.

Kaynak