Turkiye'nin motosiklet yarışlarındaki yeni umutlarından birisi olan Can Oncu, bu hafta sonu Moto3'un Katar'daki ilk yarışı ile zorlu mucadeleye adım atıyor. Son senelerde Red Bull Rookies Cup ve Asya Yetenek Kupası'nda cok sayıda zafer elde eden Can, 2018 Red Bull Rookies Cup şampiyonluğu sayesinde yaşı tutmamasına rağmen Moto3'te sezonun son yarışı Valencia'ya katılma hakkı kazanmıştı. Valencia'daki zorlu ve yağmurlu şartlarda Can, KTM Ajo takımıyla kimsenin hayal etmediği şekilde cok guclu performans gosterdi ve serideki ilk yarışını kazanarak tum dunyanın dikkatini uzerine cekti. Can Oncu, henuz 15 yaşında dunya şampiyonasında tarihin en genc yarış kazanan ismi olarak rekorla Moto3 kariyerine başlamış oldu. Ancak Can, gecen seneki zorlu şartlarda kazansa da bu seneye favori olarak başlamıyor. Moto3'te cok sayıda rekabetci surucu bulunuyor ve Ajo takımı son senelerde Moto3'te cok guclu performans gosteremiyor. Can da diğer suruculere gore oldukca kucuk ve deneyimsiz. Yine de bu seride ilk sezonunu gecirecek Can icin ilk hedef oncelikle burada padoğu, motosikletini, takımların calışma şeklini iyi tanımak ve gelecek senelerdeki hedefleri icin adım adım ilerlemeyi surdurmek olacak. Moto3'te minimum yarışma yaşı normalde 16 ancak Can, Red Bull Rookies Cup şampiyonluğu sayesinde bir istisna oldu. Bu acıdan kendisinin başarılı olması icin onunde daha uzun seneler olacak. Kış testlerinin de Can icin pek iyi gectiği soylenemez. Can, hem Valencia'da hem de Katar'da 23. olabildi. İlk yarışı oncesinde TMF'ye konuşan Can “Sezonun ilk yarışı icin cok heyecanlıyım. Kış aylarında yaptığımız tum testlerden sonra artık harekete gecmeye hazırız. İlk sezonumun olduğunun bilincindeyim. Bir caylak surucu olarak hÂl oğreneceğim cok şey var. Ozellikle acılış yarışlarında cok calışmak zorunda kalacağız. Ancak KTM Ajo takımı ile her zaman daha iyi hissediyorum. Sezonun nasıl gececeğini hep birlikte goreceğiz. İyi sonuclar almak icin elimden gelenin en iyisini yapacağım” dedi. Gunluk Gazeteler