Valentino Rossi, 2019 MotoGP sezonunun tarihin en yakın sezonu olabileceğini cunku 7 civarında surucunun, 4 farklı motosikletin cok guclu gorunduğunu soyledi. Rossi, kendisinin dışında takım arkadaşı Maverick Vinales'in, Ducati suruculeri Andrea Dovizioso ve Danilo Petrucci'nin, Honda suruculeri Marc Marquez ve Jorge Lorenzo'nun aynı zamanda Suzuki'den Alex Rins'in şampiyonluk mucadelesi verebileceklerini duşunuyor. 40 yaşındaki şampiyon, daha once bircok şampiyonluk ve galibiyet mucadelesi vermesinin ardından bu kadar yakın bir gridde duşuk pozisyonların dahi buyuk onem taşıyacağını duşunuyor. Rossi, "Kağıt uzerinde hic bu kadar yakın bir şampiyonluk beklendiğini hatırlamıyorum. 7 - 8 surucu, 3 - 4 motosiklet şampiyonluk mucadelesi verebilir." "Fabrika suruculerinin hepsi gercekten guclu. İki Ducati surucusu guclu gorunuyor. İki Honda surucusu biraz arkada gibi ancak onlar da kesinlikle yakalayacaktır." "İki Yamaha oldukca iyi gidiyor. Aynı zamanda Suzuki'de ozellikle Rins dikkat cekici. Fabrika motosikletlerinin hepsi guclu gorunuyor." "Ardından Quartaro, Bagnaia, Crutchlow ve Morbidelli'yi de unutmamalıyız. Onlar da testlerde cok gucluydu. Daha şimdiden 10 guclu surucu var." "Bir yarışta podyumda yer alırken, bir diğerinde hata yaparsanız 7. olma mucadelesi verirsiniz. Cok zor olacak." dedi. Rossi'nin goruşlerine katılan Dovizioso, kariyerindeki en belirsiz sezon başlangıcı olduğunu soyledi. Dovizioso, "Cok fazla rekabetci surucu goruyorum. Tepedeki 4 motosikletin tamamı cok guclu ve yakın. Hepsinin farklı ozellikleri one cıkıyor." "Cok fazla surucu galibiyet mucadelesi verebilir. Son senelere gore cok daha rekabetci bir sezon olacak gibi. İlk defa bu kadar belirsiz bir şekilde sezona başlıyoruz. En azından benim MotoGP'ye katılmamdan bu yana ilk defa boyle oluyor." "Gecmişte Katar'da testlere gore cok farklı sonuclar gorduk. Ancak Katar'dan ziyade, tum sezon icin belirsizlik var." "Şu anda, her gune ayrı odaklanmamız lazım. Ardından neler olacağını goreceğiz." dedi. Son şampiyon Marc Marquez, "Bu hafta sonu iki Ducati'nin, iki Yamaha'nın ancak aynı zamanda Rins ve Lorenzo'nun galibiyet mucadelesi vereceğini duşunuyorum." diyerek benzer acıklamada bulundu. Gunluk Gazeteler