Mark Webber, Avustralya Grand Prix'sinin kuru gecmesi halinde Ferrari'nin on plana cıkacağını, ancak ıslak zeminde olması halinde Red Bull'un Max Verstappen, Mercedes'in ise Lewis Hamilton'la fark yaratacağını duşunuyor. Lewis Hamilton son yıllarda yapılan yağmurlu yarışlarda etkileyici bir performans ortaya koydu ve coğu zaman zafere ulaştı. Diğer tarafta Max Verstappen de yağmurda one cıkan isimlerin başında geliyor. Barcelona testlerinin ardından pek cok şeyin karanlıkta olduğunu soyleyen eski F1 pilotu Mark Webber, kuru zeminde Ferrari'yi favori gorduğunu, ancak ıslak zeminde "dunyanın en iyisi" olan Verstappen ve Hamilton'ın favori olduğunu dile getirdi. Speedweek/AFR'ye konuşan 42 yaşındaki eski F1 pilotu, "Yeni kurallar sayesinde araclar, ondeki aractan gelen havaya karşı daha ongorulebilir şekilde davranacak. İşaretler cesaret verici. Gelecek sezonu bekleme sebeplerimden birisi bu. Ayrıca muhteşem bir şampiyonluk savaşıyla da karşı karşıya olduğumuza inanıyorum. Umarım son yarışa kadar devam eder." "Testlerin ardından şimdilik karanlıkta olan pek cok şey var. Ancak ilk uc takımın yine onde olduğunu ve Mercedes'in biraz geride kaldığını duşunuyorum." "Mercedes inanılmaz bir kıyas noktası olsa bile bence biraz dezavantaja sahip olabilirler." "Ferrari [kuru zeminde] one cıkıyor. Ama karmaşık şartlarda Red Bull Racing Honda'nın mukemmel aerodinamiği buyuk bir fark yaratabilir." "Aynı şekilde Max Verstappen faktoru de var. Bu şartlarda [ıslak zeminde] Max ve Lewis Hamilton dunyanın en iyisi." "Bence Verstappen buyuk riskler alacak ve tum şansını kullanacak." dedi. Webber, Daniel Ricciardo'nun performansı hakkında ise umutlu konuştu. "Renault'nun rekabetci olması zaman alacak. Daniel'in takıma destek vereceğine hic şuphem yok. Kazanacağına pek ihtimal vermiyorum ama bunu tamamen reddetmiyorum." "O tek turda nefes kesici bir hıza sahip değil, ama pazar gunu cok guclu. Birisi eğer Renault aracının pazar gunu neler yapabileceğini gosterecekse bu kişi Daniel'dir." Gunluk Gazeteler