MotoGP suruculeri, guvenlik gerekcesiyle sezonun ilk yarışı Katar'ın başlangıc saatinin one alınması isteğinde başarılı olamadılar. Yarış, planlandığı gibi yerel saat 20:00'da başlayacak. MotoGP Katar yarışının başlangıc saati, 2018'e gore bir saat ileriye alındı. Bircok surucu, sezon oncesi testlerde yaşananları da dikkate alarak eskiye donulmesini istedi. Ust duzey pilotlar, yarış saatinin değiştirilmesi yolunda bir lobi oluşturdular ve konuyu cuma gunku Guvenlik Komisyonu'na taşıdılar. Yarışın yerel saat 19:00'da başlaması icin geniş destek olsa da, yetkililer yarış saatinde değişiklik olmayacağı konusunda direttiler. Cuma gunku 2. antrenman kısa bir bekleyişin ardından 20:05'te başladı ve seansta cok fazla sorun yaşanmadı. Marc Marquez, pistin şu ana kadarki en hızlı turunu atarken sadece Franco Morbidelli 1. virajda kaza yapan isim oldu. LCR Honda'dan Cal Crutchlow, 2. seanstaki koşulların mukemmel olduğunu ancak en hafif ciselemenin dahi durumu bir anda tersine cevirebileceğini belirtti. Crutchlow, "Pist sıcaklığı, gecen haftaki Moto2 testlerinde gorduğumuz gibi saat 20 dolaylarında 17 - 18 dereceydi. "Bizim testlerde 19:30'dan sonra kac surucu kaza yaptı bilmiyorum. 12 civarıydı. Bu konudaki hislerimizi gorebilirsiniz." "Bu yarışı seviyorum. Katar'ı ve bu yarışın gercekleştirilme şeklini seviyorum." "İyi bir yarış oluyor ancak pist gec saatlerde bazen ciy oluşuyor. O zaman yarışı tamamlayan kimse olmayabilir." "Ne kadar hızlı ya da yavaş surduğunuz onemli değil. O durumda yarışı tamamlayamaz suruculer. Bunu daha once de gorduk. Cok kotu olur." dedi. Crutchlow'un takım arkadaşı Takaagi Nakagami, "Tabii ki 19'da başlayış cok daha iyi ve guvenli olurdu." "Yarışın sonuna doğru yani 20:30 gibi koşullar neredeyse tamamen değişiyor. Testlerde bile 20 gibi kaza yaptım. On lastiğin hissi tamamen değişmişti." dedi. Yarış yonetiminin yarış saatini değiştirme konusundaki isteksizliği, televizyon anlaşmalarından kaynaklanıyor. Organizator Dorna, gelecek sene yarış saatini tekrar 19:00'a alma konusunda calışacaklarını acıkladı. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- MotoGP,Katar'daki Gec Başlangıc Saati Nedeniyle "Yarış Dışı" Kalma Konusunda Uyarıldı