Marcus Ericsson, Formula 1'den ayrılıp IndyCar'a gecmesinin ardından yedi kilo aldığını soyledi. Marcus Ericsson, gridin en uzun boylu ve kilolu suruculeri arasında yer alırken, daha zayıf takım arkadaşlarına karşı son yıllarda zorlandı. 2018'deki takım arkadaşı Charles Leclerc karşısında zaman zaman guclu performanslar ortaya koyan İsvecli surucu, bu yıl IndyCar'da yarışacak. Expressen'a konuşan Ericsson, "Boyum her zaman Formula 1'de benim icin bir engel oldu. Sahip olduğum her ekstra ağırlık bana pist ustunde zamana mal oldu. Surekli daha hafif olmak icin cabaladım ve bu hic sağlıklı değildi." "Hem ben hem de diğer insanlar yıllardır bundan şikayetciydi ve bu sezon kurallar değişti." "Takım oradayken bana surekli olarak kilo vermemi soyluyordu... Hem sağlıksız hem de adaletsizlikti." "1.80 cm boyundayım ve 68 kg'a duşmuştum. Bu da doğrusu sağlıklı değildi. Şimdi tekrar duzgun şekilde yiyebiliyorum ve 75 kilogram ağırlığındayım. Kendimi daha iyi hissediyorum." "Formula 1'de surekli antrenman yaparken yediğim her şeye dikkat etmem gerekiyordu. Şimdi kuralların değişmiş olması harika. Oncesinde olmadığı kadar iyi." "Ama yine de tam olarak oradan ayrıldığım zamanda bunun gelmesi şanssızlık." dedi. Gunluk Gazeteler