Son MotoGP dunya şampiyonu Marc Marquez, rakibi Andrea Dovizioso’nun, Katar’daki sezon acılışında on grupta yavaş bir tempo tutturmasıyla dualarına cevap verdiğini soyledi. Katar’da Marquez’i art arda ikinci sene de foto-finişle mağlup eden Dovizioso’nun 22 turluk yarışı tamamlaması, 2018’e kıyasla biraz daha uzun surdu. İtalyan surucu 18 turu lider goturdu ve tur zamanı olarak 1:56’lık bir tempoyla turladı. Bu tur zamanları, Vinales’in pole derecesinden yaklaşık iki bucuk saniye yavaştı. Yarışın buyuk bolumu bu tempoyla gecerken, son turlarda tempo arttı. Takvimde zayıf olduğu yarışlardan birinde ikinci olmaktan memnun olan Marquez, muhafazakar temponun şansını arttırdığını soyledi. Marquez, “Yarıştan once yavaş bir tempoda gidilmesi icin dua ettim ve Dovi, bize yavaş bir tempo verdi.” “Tabii ki bugunku yarış cok garipti. Cok yavaş bir tempo vardı, ancak bu benim icin cok daha iyiydi. Arka lastikleri saklamada sıkıntı cekiyordum, ancak on lastikte de durum aynıydı ve ondeki isimleri on lastikte sorun yaşamadığını duşunuyorum.” “Zorlandığımız bir pistte hayatta kalarak 20 puan aldık. Cumartesi gunu iki kaza gecirdim. Uc, dort tur cok hızlıydım ancak sonra on lastiği mahvetmeye başladım.” “Hayatta kaldık ve onemli olan da bu.” şeklinde konuştu. Aralık ayında sol omzundan gecirdiği ameliyat yuzunden hÂl iyileşme aşamasında olan Marquez, yavaş temponun fiziksel olarak sorun yaşama konusunda endişelenmemesini sağladığını da soyledi. “Fiziksel durumum yarışta iyiydi, cunku tempo başlangıcta cok yavaştı ve bu benim icin cok iyiydi.” Beş kez MotoGP şampiyonu, en sert hamur olan medium on lastikle yarıştı, ancak bunun Katar’ın soğuk şartlarında iyi calışmadığını soyledi. Bundan dolayı, Katar’da art arda ikinci senede de son viraj cıkışındaki hızlanma bolumunde Dovizioso’ya son anda kaybetmesine rağmen Marquez, belirgin kazanclar elde etmelerine rağmen Honda motoru yuzunden yarışı kaybettiğini duşunmuyor. “Hayır, hayır, bana ikinci sırayı getiren şey motordu. İnanın bana, gecen sene daha iyi tempom vardı ve gecen sene şasi anlamında daha iyi hissediyordum, ancak lastikler farklıydı. Ve sert lastiği kullanabiliyordum.” “Bu şikayet ettiğim bir şey değil. Bu, bazı yarışlarda bizim icin daha iyi olacak, bazı yarışlarda diğer ureticiler icin…” “Cok cok soğuktu ve sert on lastiği kullanamadım. Ve burada medium lastiği son kullandığımda beşinci olmuştum.” “Motor, ikinci sırada bitirmem icin bana fazladan destek oldu.” Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Marquez: Dovizioso Yarış Oncesindeki Dualarıma Cevap Verdi