Perşembe gunu Ferrari, 2010 aracını tanıtan ilk takım oldu. Aracın adı F10.
Takımın zorlu gecen 2009 sezonunun ortalarında uzerine yoğunlaşmaya karar verdiği 2010 aracı, aylar suren calışmalar ardından sahneye cıktı. Ferrari gecen sene sadece 1 yarış kazanabilmiş ve şampiyonayı 4. tamamlamıştı. Bununla birlikte Maranello kokenli takım, Massa-Alonso ikilisi yanında yeni arac icin şampiyonluk mucadelesinde olmayı umuyor. Takım patonu Stefano Domenicali: "Bu şampiyona bizim icin cok onemli olacak. Farklı nedenlerden dolayı son şampiyona pek olumlu gecmedi. İşte bu yuzden buna, rekabetci olmak icn bakıyoruz. Ferrari'nin hak ettiği de bu" "İki pilotumuz var, neden iki pilot? Fernando Alonso, cifte dunya şampiyonu ve ikicisinin ardından 3.su diyeceğiz. F1'de zaten buyuk şampiyonlar arasında goruluyor. Onun ve bizim icin doğru zaman. Grubumuzdaki takım konseptimizde olanı tekrar etmek istiyoru" "Felipe... Felipe'nin yeni bir versiyonu hakkında konuşuyoruz. Macaristan'daki kaza ile gecen seneki carpıcı şampiyonanın ardındna Felipe, cok başarılı bir pilot olduğunu kanıtlayan değerlere sahip. Macaristan'da bu kaderin yarıda bıraktığı yolu tekrar başlamak istiyor. İkisine de bol şans"
Massa ve Alonso, Yeni Ferrari'den Umutlu
Fernando Alonso ve Felipe Massa, F10'un, 2010 sezonunda Ferrari'yi dunya şampiyonluğuna geri dondurmeye yardım edeceğini umuyor. Yeni arac, Perşembe gunu tanıtıldı ve İtalyan takım, hayal kırıklığı yaşatan 2009 sezonu ardından galibiyetlere geri donme adına F10'a umutlarını bağladı. Renault'tan Ferrari'ye gecen Alonso, yeni aracın ortusunun kaldırılmasının, kendisi icin duygusal bir an olduğunu soyledi. Alonso ayrıca F10'un, bu sene şampiyonluk icin mucadelesinde kendisine yeteri kadar yardım edeceğini umuyor. Alonso: "Benim icin bu ilk; Ferrari adına ilk temsil ve benim icin cok buyuk bir duygu" "Butun takıma teşekkur etmek istiyorum. Cunku bu ruyayı, yeni aracı yaratmak icin son bir kac aydır gercekten cok sıkı bir şekilde calıştılar. Sıkı calışan iş ortaklarımıza ve sponsorlara da teşekkur etmek istiyorum. Buyuk bir tutku var" "Bu mucadeleye cıkmak ve icindeki potansiyeli %100'e taşıma sorumluluğunu almaya hazırız. Felipe ve ben, cok guclu bir takım olacağız ve dunya capındaki butun Ferrari taraftarlarını, bu aracın şampiyonluğu kazandığını gorerek gurur duymalarını sağlayacağız" Takım arkadşaı Massa da yeni arac konusunda heyecanlı. Massa: "Şuphe yok ki Ferrari'nin buradaki bir başka temsilinde bulunmak harika bir memnuniyet. Cok ozel bir an. Cunku gecen sene cok zordu" "Kaza gecirdim ve olan diğer butun şeyler. Hic olmadığı kadar calışmak istiyorum. Bu yuzden bu aracın gercekten cok rekabetci olmasını umuyorum. Şampiyonluk icin mucadele edeceğiz ve Ferrari'miz, kırmızı arac, pol pozisyonda olacak." "Bunu yapmayı gercekten istiyoruz ve burada olmaktan mutluyum"
TRF1.NET