BMW Sauber, C29 adını verdiği 2010 aracını Valensiya'da tanıttı. Bu sezon Ferrari motoru taşıyacak olan arac, BMW'nin 2009 sonunda spordan ayrılmasının ardından Hinwil kokenli takımın ilk aracı. 2005 senesinde takımını BMW'ye satan Sauber, Alman ureticinin ayrılmasının ardından tekrar işi ele almıştı. Sauber'in, kontrolu tekrar eline almasının ardından takımın 2010 icin griddeki yeri şuphe altındaydı ve Toyota'nın F1'den ayrıldığını acıklaması, kendilerine bir yer actı. McLaren'in yeni aracındaki gibi kopek balığı şeklindeki motor kapağına sahip C29, 2010'da Pedro de la Rosa ve Kamui Kobayashi tarafından surulecek. Sauber: "Son bir kac ay, bizim icin cok yoğun gecti. Birincisi takımın hayatta kalması icin mucadele ettik ve sonrasında da gelecek icin guclu bir duzenlemeye yoğunlaştık" "2010 aracının teknik hazırlıkları, hergÂmeye rağmen aralıksız ve 2009 ilkbahasından bu yana planlara gore devam etti. Pilot kombinasyonunda genc ile tecrubeli olanı yan yana getirme geleneğine uyduk. Bu, cok başarı sağlayan bir yaklaşım olmuştur" "Pedro, yıllardır uzt duzey bir takım icin en yuksek teknik seviyede calışıyordu ve bu tecrubeden bir takım olarak faydalanabiliriz. Genc Kamui de bize cok şey sunuyor ve gecen sene ozellikle Abu Dhabi'de beni etkilemişti." Sauber'in aracı, BMW donemindeki renkleri devam ettiriyor ama sponsorların eksikliği nedeniyle daha fazla beyaz alan goruluyor. De la Rosa, McLAren ile test pilotu olarak gecen 7 senenin ardından yarış pilotluğuna donuyor. De la Rosa: "Sonunda kendimi tekrar gercek bir pilot gibi hissedebiliyorum. Pistteki mucadeleyi gercekten ozledim. Aynı zamanda teknik ve sistem konularında cok şey oğrendim ve bu bilgileri takıma taşımak istiyorum" Formula 1'de gecen sezon sonlarında yarışmaya başlayan Kobayashi: "Peter Sauber'in bana guvenmesinden gurur duyuyorum. Onu hayal kırıklığına uğratmamaya kararlıyım. Amacım, onun da benimle gurur duymasını sağlamak" Sauber, C29 ile calışmalara yarın başlayacak. Teknik sorumlu Willy Rampf, aracın gecen seneki tecrubeler kullanılarak tasarlandığını belirtti. Rampf: "BMW Sauber C29'un gelişimi, gecen sene takımın tecrubesinden ve sezonun son ucte birlik bolumundeki performans gelişiminden faydalandı" "Bununla birlikte yakıt ikmÂlinin kaldırılması, on lastiklerin daraltılması gibi yeni kurallar, arac tasarımında onemli değişikliklere neden oldu"
TRF1.NET