Kaynak: AA
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Sofuoğlu pistlere donuyor
-
17-10-2019, 17:09:55Bir ay once antrenman sırada ayağı kırılan 2007 Dunya Supersport Motosiklet Şampiyonu Kenan Sofuoğlu, 20 Şubat'ta Avustralya'da yapılacak test yarışlarına katılarak pistlere geri donecek. Sofuoğlu, AA muhabirine yaptığı acıklamada, 4 hafta once antrenmanlar sırasında ayağının kırıldığını hatırlatarak, ayağındaki alcının bir hafta once cıkarıldığını soyledi. Bir hafta once Portekiz'e test yarışlarına katılmak amacıyla gittiğini, yapılan incelemeler sonucunda test yarışlarına katılamadığını belirten Sofuoğlu, ''Portekiz'de ayağım icin ozel bir bot ve alcı yapıldı. Doktor ilk başta testlere katılabileceğimi soyledi, ama motora bindiğimde vites atmamın imkansız olduğunu anladık. Daha sonra yeniden film cekildi. Cunku ayağımı bayağı zorladım, en sonunda takım olarak testlere katılmamam kararı alındı. Hava şartları da iyi değildi. Testlerde ufak bir kaza nedeniyle duşseydim ayağımı kırma ihtimali yuksek olduğu icin bu testi es gectik'' dedi. Test yarışlarında rakiplerini gozleme fırsatı yakaladığını ifade eden Sofuoğlu, şoyle konuştu: ''Durum iyi gozukuyor. Cunku uc ay once yaptığım dereceleri hicbir pilot yakalayamadı. Aynı zamanda kullanacağım motosiklet testleri ucuncu olarak tamamladı. Bu da motosikletimin iyi olduğunu gosteriyor. Testlerde rakiplerimi canlı izledim. Onlardan daha iyi olduğuma inanıyorum. İki guclu rakibim var. Testleri birinci ve ikinci olarak tamamladılar. İspanyol ve İngiliz pilotlar. Tahmin ettiğim rakipler onlar. İnşallah cekişmeli bir sezon olacak, ama ben şampiyon olacağıma inanıyorum. Sezon icin de cok umutluyum. 28 Şubat'ta ilk yarışım Avustralya'da olacak. Ondan once 20 Şubat'ta Avustralya'da testler var.'' 2,5 aydan beri motosiklet kullanmadığını belirten Sofuoğlu, 20 Şubat'ta yapılacak test yarışlarıyla motosikletine yeniden adapte olmak istediğini soyledi. Ayağının kırılmasının uzerinden gecen 4 haftada 4 kilo verdiğini ve 65 kiloya inerek istediği forma ulaştığını kaydeden Sofuoğlu, şoyle dedi: ''Şu an tek sıkıntım istediğim gibi spor yapamamam. Kondisyon eksikliği nedeniyle vucudum biraz duşuşte. İnşallah 10 gun icinde koşmaya, spor yapmaya ve fitness salonuna gitmeye başlayacağım. Daha sonra Avustralya'da yapılacak iki gunluk testlerde motoruma yeniden alışacağım. 28 Şubat'ta Avustralya'da yapılacak sezonun ilk yarışında ilk birinciliğimi almak istiyorum. 2010 yılı hedefini hic konuşmaya gerek yok, şampiyon olmak istiyorum. Buna o kadar inanıyorum ki ayağımı kırmama rağmen, hicbir eksiğim olmadığını duşunuyorum. Bugun bile motosikletimi kullanacağıma inanıyorum. İlk yarışta tekrar eski halime donmek istiyorum.''