Onumuzdeki sezon IndyCar serisinde yarışacağını acıkladıktan sonra Takuma Sato, F1’de yeni takımlarla yarışmanın kendisi icin hicbir zaman secenek olmadığını soyledi. 33 yaşındaki Japon pilot, Formula 1'de yarışmayı istediğini ama bunun sadece rekabetci bir takımda olabileceğini soyluyor. Sato, yeni takımların kendisine teklifler sunduğunu da kabul ediyor. "Her zaman F1'de devam etmeyi duşledim ama rekabetci bir arac istiyordum. Rekabetci olmak son sezonlarda gercekten ozlediğim şeydi. Campos ya da USF1'de boş yer vardı ama bunların uygun olduğunu duşunmuyordum. İsimleri F1 ama ben onlarda bir rekabet goremiyorum." "Toro Rosso, Lotus ve Renault ile anlaşmaya da cok yakındım. Ama daima sizin kontrolunuzun otesinde şeyler oluyor. F1 bu." Sato, iki yıl boşta kaldıktan sonra sonunda bir koltuk bulmuş olmanın kendisini memnun ettiğnii de soyledi. "Ben sadece hızlı aracları kullanmak istedim. IRL'de hızımı ve deneyimimi gostereceğim. KV harika bir takım ve geri donmek guzel." Sato, Indy serisinde aracların aynı olmasının kendi kapasitesini gostermesine yardımcı olacağını da belirtiyor. "Aracı yalnızca bir saat kullandıktan sonra yuzumde buyuk bir gulumseme oluştu ve bir cocuk gibi hissediyordum. Arac Formula 1'dekinden cok farklı. Daha ağır ve elektrik kontrol yok. Klasik yarış aracı. Herkes aynı şasiyi , aynı motoru, aynı lastikleri kullanıyor. Boylece herkesin yarış kazanma şansı var." TRF1.NET
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Sato: "Rekabetci Bir Koltuk İstemiştim"