Adrian Sutil, farklı pist koşullarına uyum sağlama esnekliğinin, 2010 kurallarının hayata gecmesiyle kendisine rakebetci bir avantaj sağlayacağına inanıyor. Pilotlar, yakıt ikmali yasağının gelmesiyle birlikte 150 kilogramlık depoyla yarışlara başlamak zorunda kalacak. Yarış icinde yakıtın azalmasıyla aracın kontrolunde onemli değişiklikler ortaya cıkarması bekleniyor. Yağmurlu hava ve değişken pist şartlarında guclu bir performans sergileyebilen Sutil, bunun yeni sezonda elini guclendirecek bir değişiklik olduğunu ifade etti. Sutil, "Suruş stilimi değiştirirken hicbir zaman gercek manada problem yaşamadım. Bunun, benim icin bir avantaj olduğunu duşunuyorum. Islak havada veya şartlar ne olursa olsun, bunu gorebilirsiniz" dedi. Alman pilot, "Bu benim icin bir kazanım olabilir, cunku arac yarış boyunca buyuk değişiklikler gecirecek. Oversteer yaşayacaksınız, understeer olacak, arac ağır başlayacak, sonra hafifleyecek. Tum bu durumlara gore kendinizi ayarlamanız gerekiyor" diye konuştu. Yeni kurallar konusunda ağırlıklı olarak olumsuz şeyler soylendiğni kaydeden Sutil, "Fakat meydana gelebilecek cok ilgi cekici şeyler de var. Ben bunların hepsine acığım, yarışları sabırsızlıkla bekliyorum" dedi. Force India'nın yarış boyunca gercekleşecek stratejik değişikliklere en iyi tepki veren takımlardan biri olacağı tahmininde de bulunan Sutil, bunun yarışta pozisyon kazanmada hayati bir rol oynayabileceğini soyledi. TurkiyeF1.com