Sebastian Vettel, Charles Leclerc ve Mattia Binotto, bu hafta sonu yapılacak Avustralya Grand Prix'si oncesinde yarış hazır olduklarını soylediler. Ferrari gecen yıl Melbourne'de sıralama turlarında geride kalmasına rağmen yarışta harika bir stratejiyle zafere ulaşmıştı. İtalyan ekip guclu kış testlerinden sonra Melbourne'e favori olarak giderken, Sebastian Vettel pistle ilgili oldukca hoş anılara sahip olduğunu soyledi. Vettel, "Melbourne'un şampiyonaya başlamak icin harika bir yer olduğunu duşunuyorum. Harika bir atmosfer var ve insanlar hem kibar hem de misafirperver. Pist cok sıradışı olduğu icin oraya alışmanız gerekiyor. Hatları tam olarak hatırlamanız gerekiyor ve frenleme bolgesini bulmak her zaman kolay olmuyor. Ayrıca pist yuzeyi genellikle engebeli." "Yine de suruş yapmayı seviyoruz. Eğer yeniden asfaltlanmasını isteyip istemediğimizi sorsaydınız, muhtemelen hayır deriz cunku pisti benzersiz kılan şey tam olarak bu." "Bu pistte harika anılarım var. Tabii ki en iyisi son iki sezona, burayı kazandığımız zamana ait. Ama 2015 yılında Ferrari ile ilk yarışımda elde ettiğim ilk podyumumla ilgili de hoş anılarım var." dedi. Charles Leclerc ise kış boyunca yaptıkları calışmaların meyvelerini Melbourne itibariyle almalarını umuyor. Leclerc, "Bu benim icin cok ozel bir yarış olacak. Ferrari ile ilk yarışıma cıkacağım ve bu Avustralya GP'yi benzersiz kılacak. Melbourne hakkında iyi anılarım var cunku gecen yıl Albert Park'ta ilk Formula 1 yarışıma cıktım." "Bu eşsiz bir pist cunku bir cadde pisti." "Son testler iyi gecti ve şimdi piste cıkmak icin sabırsızlanıyorum. Yarış hafta sonu boyunca iyi sonuclar alarak kışın yapılan tum calışmaların karşılığını almak istiyoruz." dedi. Mattia Binotto ise tum takımın motive olduğunu soyledi. Son olarak teknik patron Mattia Binotto, "Sezonun başladığını işaret eden yarış her zaman icin onelidir. Bu yıl daha da onemli cunku Scuderia Ferrari'nin 90. doğum gununu kutluyoruz. Sebastian ve Charles gibi fevkalade suruculere sahip olduğumuz icin mutluyuz." "Kış testlerinden sonra tum takım, oldukca guclu olduğunu bildiğimiz rakiplerimize karşı mucadele etmek icin piste cıkmak istiyor." "Uzun bir yarış serisinin ilkine gidiyoruz ve gorevimiz gecen yıl daha guclu olan rakiplerimize zorluklar yaşatmak olacak." "Bizi zorlu bir sezon bekliyor. 21 yarışın tamamı eşit derecede onemli olsa bile, iyi bir başlangıc yapmak istiyoruz." "Şampiyona aralık ayında sona eriyor ve bizim icin her puan cok onemli." dedi. Gunluk Gazeteler