Lewis Hamilton, on grubun orta gruba karşı sadece yarım saniye avantajı olduğuna inanıyor ve orta grubun liderlerinin bu sene daha iyi sonuclar alabileceğini duşunuyor. Beş kez dunya şampiyonu Mercedes’in yanı sıra Ferrari ve Red Bull da son birkac senedir diğer rakiplerine karşı buyuk avantaja sahiplerdi. İlk uc takım ve orta grup arasındaki fark gectiğimiz sezon daha da artmış, ancak 2019’daki aerodinamik kural değişiklikleriyle takımlar farklı tasarımlara yonelmiş ve Hamilton sezon oncesi testlerinde gridin birbirine yaklaştığını soyledi. Hamilton, Ferrari ve Red Bull’un şampiyonluk savaşında olacağını ve “bildiği kadarıyla arkadaki takımların yaklaştığını” soyledi. Hamilton, “Hangi takım dorduncu bilmiyorum ama gectiğimiz senelerden daha yakınlar.” “Onceden bir saniye civarı bir fark vardı, şimdi ise yarım saniye veya daha az olduğunu duşunuyorum ve bu harika.” “En buyuk soru işareti, muhtemelen gelişimlerinin yıl boyunca nasıl olacağı ve ilk uc takım kadar gelişme kapasitelerine sahip olup olmadıkları.” “Heyecanlı olacak. Belki de Renault veya Force India (Racing Point)’nın gecmişten daha yukarılarda olacağını goreceğiz.” dedi. Sezon oncesi testlerinde Sebastian Vettel’in elde ettiği en iyi tur zamanına en yakın orta grup surucusu, Ferrari pilotundan 0.6 saniye yavaş kalmıştı. Ancak Haas gibi bazı takımlar, gercek bir hızlı tur atmamış gozuktuler. Yeni Renault surucusu Daniel Ricciardo, orta grubun cok az farkla birbirinden ayrılacağını duşunuyor. Ricciardo, “Bircok arac birbirine cok yakın olacak.” “Temiz bir tur atmak bir ya da uc pozisyon değerinde olabilir.” “Herkesin nerede olacağını gormek icin sabırsızlanıyorum. Testlerde herkes cok yakındı.” “Sezon başında yine on grupla arada bir fark olacak ancak orta gruptakiler arasındaki fark az.” “Melbourne’de goreceklerimizin, sezonun nasıl gideceğine dair bir fikir vermeyeceğini duşunuyorum.” “Bu, bu sezon biraz değişecek, ozellikle ilk altı yarışta.” dedi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Hamilton: Orta Grup, Bu Sene On Tarafa Daha Yakın Olacak