Avustralya Grand Prix’sinin hemen oncesinde Formula 1 yarış direktoru Charlie Whiting’in hayatını kaybetmesinin ardından bircok taziye mesajı geldi. FIA, Whiting’in akciğer embolisi nedeniyle hayatını kaybettiğini doğrulamıştı. F1 takımları, eski ve mevcut suruculer ve takım personelleri bu uzucu haberin ardından uğradıkları şoku ve uzuntulerini sosyal medya uzerinden paylaşarak F1’e en uzun sure hizmet eden ve en sevilen karakterlerden biri olan Whiting’i andılar. Formula 1’in motor sporları patronu Ross Brawn, “Charlie’yi butun motor sporları hayatım boyunca tanıdım. Birlikte mekaniker olarak calıştık, arkadaş olduk ve dunyanın dort bir yanındaki pistlerde birlikte cok zaman gecirdik. Trajik haberi duyduğumda ise buyuk bir uzuntuye kapıldım.” “Yıkılmış durumdayım. Sadece benim icin değil, aynı zamanda tum Formula 1 ailesi, FIA ve motor sporları icin buyuk bir kayıp. Butun duşuncelerimiz ailesi ile birlikte.” ifadelerini kullandı. Mercedes takım patronu Toto Wolff, “Bu sabah Charlie’nin hayatını kaybettiğini duyduğumda şoka uğradım ve cok uzuldum. Formula 1 ailesinin temel sutunlarından biriydi. Yaklaşımında dengeliydi, zekice bir anlayışa sahipti ve odağı her zaman Formula 1’in cıkarları ile birlikteydi.” “O, sporumuz icin harika bir elciydi ve sporun cıkarlarını en iyi şekilde koruyan biriydi. Bizim gibi onu tanıyacak kadar şanslı olanlar, onun guluşunu ve nazik mizahını ozleyecek. Tum Mercedes motor sporları ailesi adına, en derin başsağlığımızı ailesine ve arkadaşlarına gonderiyorum.” ifadelerini kullandı. Red Bull takım patronu Christian Horner ise, “Charlie Whiting’in hayatını kaybettiğine dair kotu haberi duyunca derinden uzuldum. Charlie, yıllarca Yarış Direktoru olarak hakem ve karar verici rollerde bu sporda kilit bir rol oynadı.” “Durust ve dengeli bir şekilde zor bir rol ustlenen bir adamdı. Kalbinde, kokleri Hesketh’e ve Brabham’ın ilk yıllarına kadar uzanan bir yarışcıydı. Aston Martin Red Bull Racing'teki herkes adına, ailesine ve arkadaşlarına en icten başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.” “Charlie, tum Formula 1 padoğu ve diğer motor sporları toplulukları tarafından uzuntuyle ozlenecek harika bir adamdı.” dedi. Gunluk Gazeteler