Valtteri Bottas, Melbourne yarışı oncesinde Motorsport.com'a verdiği demecte aracı geliştirebilmek icin surekli olarak gelişmeleri gerektiğini soyledi. Ferrari testlerin genel olarak one cıkan takımı olurken, Mercedes doğru ayarları bulmakta zorlandı ve surekli olarak denge sorunlarıyla boğuştu. Bugun Motorsport.com'a konuşan Valtteri Bottas, testlerden bu yana kaydettikleri gelişime dikkat cekti ancak Ferrari'yi yenmeleri icin bunu yapmayı surdurmeleri gerektiğini dile getirdi. Fin pilot, "Yeni bir sezona başlıyoruz. Melbourne'deyiz, her şey yeniden başlıyor. Sezona sıfır puanla başlamak ve her şeyin mumkun olduğunu bilmek her zaman icin iyi bir his. Sanırım bugun sabah oldukca uzucu bir habere biraz farklı bir başlangıc yaptık... Yakın arkadaşlarına ve Charlie'nin ailesine duşuncelerimin onlarla olduğunu soylemek istiyorum. Formula 1'deki herkes icin sezona başlamak adına en iyi yolun bu olmadığına eminim." "Ama işte boyle, buradayız. Gecen yılın aksine sezona daha iyi bir başlangıc yapmak ve bu yıl daha iyi olmak icin buradayım. Ferrari ve Red Bull'a kıyasla nerede olduğumuzu gormek ilginc olacak. Bu acıdan sabırsızlanıyorum." "Gunumuz Formula 1'inde iki haftalık testin ardından oğrenmek ve gelişmek icin analiz edilmesi gereken cok fazla veri var. Bundan oturu testlerden bu yana gecen iki haftalık surec cok faydalı oldu. Bence takım testte sahip olduğu paket hakkında cok şey oğrendi ve ilk yarış icin nasıl daha iyi hale getireceğine baktı. Testten bu yana tek bir tur dahi atamasak bile gelişim kaydettiğimizi hissedebiliyorum. Ama daha iyi durumda olabileceğimizden de eminim. Her takım testten bu yana bir şeyler oğrendi." "Cok uzun bir yıl olacak ve kural değişiklikleriyle sezon boyunca kaydedilen gelişimler son iki yıldan daha buyuk olacak. Bu yuzden henuz bir şey soylemek icin cok erken. Bu yıl hicbir şey kolay olmayacak. Bunun icin gercekten cok calışmalıyız. Hazırız, herkesin pozitif enerjisini hissediyorum. Ben de dÂhil olmak uzere herkes cok calışıyor. Şimdi mucadeleyi sabırsızlıkla bekliyoruz." "Daha once de soylediğim gibi, insanların son derece motive olduğunu gorebiliyorum. Şu anda en hızlı olduğumuzu hissetmesek bile herkes yeni sezonu sabırsızlıkla bekliyor. Herkes cok motive olmuş durumda. Takımda bunu gormek etkileyici ve kesinlikle onceki yıllardan biraz farklı bir his olduğunu duşunuyorum.” "Bence Barcelona'da yapılan testlerde gucluyduk. Son birkac yılda Ferrari'nin her zaman guclu olduğunu da gorduk. Gercekten cok guclu olacaklar. Eğer onları yenmek istiyorsak gercekten gelişmemiz gerekiyor." "Vettel'in onboard goruntusunu gordum ve arac cok tutarlı gorunuyordu. Bu yuzden iyi calışan bir aracları var. Bu acıdan şu noktada bizden daha tutarlı olabilirler. Ama yıl uzun." "Şahsen daha fazla gelişim kaydettiğimize eminim fakat bunu yapmayı surdurmeliyiz. Yılın sonuna kadar devam edecek buyuk bir gelişim yarışı var. Uzun yılın ilk adımlarındayız. Şimdiye kadar W10'da, başlangıc noktasına kıyasla gelişmeyi başardık ve bunu yapmayı surdurmeliyiz." dedi. Bottas şampiyon olmak istediğini de soyledi. "Kişisel hedefim Formula 1'deki en iyi yılımı gecirmek. Yani cok fazla yarış kazanmak ve şampiyon olmaktan bahsediyorum. Bu kadar basit." "Sezona iyi şekilde başlamak her zaman icin iyidir. Bu sayede diğerlerini ilk yarıştan itibaren kovalama ihtiyacı hissetmezsiniz. Burada gecen sezon kotu bir başlangıc yaptım ve sadece birkac puan aldım. Yine de oldukca gucluydum ve şampiyonada iyi bir pozisyonda yer almak mumkundu." "Gecen yıldan oğrendiğim cok şey var ve daha iyi olmak istiyorum. Her zaman olmayı hedeflediğim şey daha guclu olmak. Bu yılı şimdiye kadarki en iyi sezon hissiyle ve umarım iyi sonuclarla bitirebilirim." "Sonucta iyi bir sezon gecirmek cok onemli olacak. Her zaman koltuğunuzu almak isteyen insanlar var. Bu sporumuzda cok normal bir durum. Diğer sporlarda da durumun aynı olduğunu biliyorum. Ya iyi sonuc alırsınız ya da evinize donersiniz. Bu boyle gider. Endişeli değilim ve sadece hedeflerime ve takımın bu yıl sahip olduğu hedeflere odaklanıyorum. Bunlara ulaşmak ya da bunlara yaklaşmak guzel olur." Gunluk Gazeteler