Formula 1 pilotları, perşembe gunu yaptıkları acıklamalarda en hızlı tura puan verilmesinin yarışları daha ilginc hale getireceğini soylediler. FIA, takımların tamamının onay vermesinin ardından 2019 Formula 1 sezonundan itibaren yarışta en hızlı turu atan ve ilk 10'da yer alan pilotun bir puan alacağını doğrulamıştı. Yeni kurala gore ilk 10'da yarışı tamamlayan ve en hızlı turu atan surucu "1 puan" alacak. En hızlı turu atan pilot yarışı ilk 10'da tamamlayamazsa puan alamayacak. Verilecek puan hem pilotlar, hem de takımlar şampiyonasında gecerli olacak. Bugunku basın toplantısında suruculere soruldu. Max Verstappen, "Bence guzel olabilir ama size zarar da verebilir." yorumunu yaparken, Lewis Hamilton, "Ekstra puanlar... İnsanların bu puanları nasıl almaya calıştığını gormek ilginc olacak. Yani ilginc bir kural." dedi. Daniel Ricciardo, "Başlangıcta bunu duşunmuştum... Neyse ki ilk onla sınırlandırdılar. Nasıl olacağını gormemiz gerekiyor ancak şampiyonluğa etki edeceğini sanmıyorum." dedi. Sebastian Vettel, "Cok fazla değişiklik olmasını beklemiyorum. Fakat bunun olup olmadığını birkac yarış sonra goreceğiz." dedi. Robert Kubica ise Williams'ın puan barajında olmayacağını işaret ederek bunun kendilerine etki etmeyeceğini soyledi. "En azından şimdilik bizi etkilemeyecek. Ektsra puan verilmesiyle, bazı araclar pite girebilir ve sonrasında domino etkisine yol acıp; uc veya dort aracın pite girmesi gibi bir senaryoya neden olabilir. Ama biz şimdilik bununla gercekten ilgilenmiyoruz." Son olarak Valtteri Bottas bunun yarışları ilginc hale getireceğine inananlardan bir diğeri oldu. "Gecen yıl olması guzel olurdu. Şampiyona ucunculuğu icin fazladan puanlar alırdım. Ama kuralı oğrendiğiniz zaman bu yarışa yonelik yaklaşımınızda farklılıklara yol acabilir. Mesela yarış sonunda [ozgurseniz] fazladan bir pit stop yapılabilir ve yarış sonunda bazı riskler alınabilir. Ama eğer podyum yarışını kazanmak icin savaşıyorsanız, en hızlı turu atmak ikinci planda kalır. Yine de işleri biraz daha ilginc yapacak." dedi. Gunluk Gazeteler