Peygamberimiz ( SAV ) in de dediği gibi
Komşusu ac iken uyuyan bizden değildir.
Cemaatle namaz kılmak daha buyuk sevaptır vb bir cok hadis-i bulunur peygamberimizin.İslam aslında bize gosterilmeye calışılan gibi ( dışardan gozuktuğu gibi ) kadınların ortunmesi , insanların namaz kılması ve oruc tutmasıyla bitmiyor. Allah'ın bize soylediği gibi inanmalıyız. Ben size şuan icimden gecen şeylerin tamamını soyleyemem belki ama size bazı duşunduklerimi soyleyebilirim.
Bir cok insan Allah'ı sevmiyor sevdiğini sanıyor.Yalnızca ondan korkuyor.İstediklerini yapmayı sevmek biliyor.
Allah'ı sevmek demek onu sorgulamamak değil.İnsan sevdiği şeyler hakkında duşunmelidir.Zekamızın sınırları yok.Onun buyukluğunu bizlere verdiği nimetleri ve esasları goz onunde bulundurmamız gerekir.Gercektende turban takmadıgınız icin cehenneme gideceğinizi duşunuyorsanız eğer bu demektir ki hic sorgulamamışsınız yalnızca korktugunuz şeyleri yapmışsınızdır. Turban takarken bazılarımız duşunmez neden takıyorum diye. Gunahtır takmamak der geceriz cunku sorgulayamayız deriz. Bunu sorgulayarak dinden cıkmayız arkadaşlar. ALLAH' ın sonsuz kudreti ve merhametinin hepimiz farkındayız.
Bazı din buyukleri diye ortada gezenler dini saptırmış amac değil arac edinmiş bazı insanlardır.En buyuk gunahı onlar işlerler.Kul hakkı yerler.
Bir cok insanın duygularını somurur fazlasını kazanırlar.Cogumuz bunların ne şartlarda yaşadıgını bilmeyiz.Amerikada yaşayan alcak insanın neden kapısında 2 CIA ajanının bekledigini bilmeyiz.Neden cok buyuk bir serveti oldugunu ve neden her kapıyı kolaylıkla actıgını bilmeyiz.Bunlara inanmayın lutfen sizden bunu istiyorum.Hakkınızın yenmesine goz yummayın.
Hristiyan olan cennete giremez tarzı sacmalıklarada inanmayın lutfen.
Aynı ALLAH'tan bahsetmiyoruz sanırım ? Sorgulayamayacagınız şeyler bence başka şeylerdir.ALLAH'ın buyuklugunu ve evrenin varlıgını sorgulayabilirsiniz.ALLAH kendisi der bir ayetinde
Ben gizli bir hazine idim keşfedilmeyi bekledim diye
İbadet etmek kotu bir şey değildir ve bunu soylemedim.Turban takanlara yuklenmedim yanlış anlaşılmasın hic bir şekilde.
Bizler sozde ALLAH yolunda sorgusuz sualsiz bir erkekle konuştugu icin oldurulen kızlarda biliyoruz. Peygamber Efendimiz son derece ileri goruşlu bir insandı.Cemaatle namaz derken bile sosyal olmanın guzelliğinden bahsettigini goruyoruz.Kadınlarınıza iyi davranın unutmayın ki
Her kesin eşit oldugunu eşit koşullarda yargılayacagını soyleyen ALLAH'ın
sonsuz merhametinden bahsettigimiz ALLAH'ın dışarıda duyduklarımızla aynı olmadıgını biliyoruz.ALLAH'a inanın.Peygamber Efendimizi insanlara yanlış anlatmayın.Bazı insanlar yuzunden İslam kotu gosteriliyor gerici gosteriliyor.Hz. Muhammed donemi ve sonrası uzunca bir sure icin İslamın bilime katkılarını biliyoruz.Bizi birbirimize duşurmeye calışanlara lutfen inanmayın.
Cogunuz Osmanlı padişahlarına Peygambermiş gibi taparsınız.Halifelik konusundan oturu sanırım.Herkese eşitlikten bahseden padişahların yaptıklarından haberdar olmanızı diliyorum.Hz. Muhammed ' in halife olarak sectiği kişi Hz. Alidir ve kendisinden sonra yonetecek olanın Ali oldugunu soyler.Hatta kızınıda Hz. Aliye verir.Bizim sozde musluman vatandaşlarımız ( sizler ) sunni - alevi.. diye mezheplere ayrılmış birbirinizi kendinizden soyutlamışsınız.Musluman olun ve dunyanın guzelliklerini gorun.ALLAH'ın guzelliklerini gorun.Soylediklerini duşunun.Celişkiye duşmeyin..
Unutmayın ALLAH her zaman kendisini seveni sever korur..
Bunu Doğru yere yazdımmı bilmiyorum umarım doğrudur
kendi fikirlerimi kucuk bir nebzede olsa belirttim.
Okuyup okumamak size kalsın ben kendimde yazma ihtiyacı hissettim.
Tam olarak duşunduklerimi yazamadım cok daha fazlası var ama elden ne gelir.
Cogumuz hic bir şey bilmiyoruz.Umarım hic birimiz doğru yoldan ayrılmaz pişman olacagımız şeyler yapmayız guzel kardeşlerim.Kendinizi dunyadan soyutlamayın. Sağlıcakla kalın.
İyi geceler diliyorum..