Ferrari’nin yakıt ve yağ tedarikcisi Shell, verilerinin, Maranello ekibinin 2018 sezonundaki motor performansı kazanımlarına %21 katkıda bulunduğunu doğruladığını acıkladı. Shell, Belcika Grand Prix’sine getirdiği yeni bir yakıt ile performansta kazanımlar olduğunu duşunmuş ve Ferrari, Maranello’da dyno verisi uzerinde tam rakamları bulmak icin calışmalar yapmıştı. Ferrari takım patronu Mattia Binotto, Albert Park’ta Shell’in gosterdiği cabalara ovgude bulundu. Binotto, “Acıkcası %21 buyuk bir sayı.” “Gelişimde guc unitesiyle kazandığımız zamanın buyuk bir bolumunu bu oluşturuyor. Bu sayının, ortaklığımızın ve guc unitelerimizin gelişimi icin Shell’in onemini gosterdiğini duşunuyorum.” “Tur zamanı, saf performanstır. Ancak bunu dayanıklı olarak geliştirmelisiniz ve surucu başına sadece uc motorunuz varsa ve motorun performansının limitlerini zorluyorsanız bunu dayanıklı olarak yapmalısınız.” şeklinde konuştu. Shell Motorsport’un inovasyon muduru Guy Lovett, “Ferrari ile gecirdiğimiz son birkac sezona bakarsak, kırmızı araclara iyi bir performans katkısı sağladığımızı soyleyebiliriz.” “Ozellikle 2018’deki veriye bakarsak, Ferrari guc unitesindeki kazancının %21’ini yakıtımızın ve yağımızın getirdiğini hesapladık.” “Bundan gurur duyuyoruz ve bu sezon da gayret gostermeye devam edeceğiz.” dedi. Shell ve Ferrari, takımın favori olarak başladığı bir sezonda her zamankinden daha yakın şekilde calışıyor ve Binotto, şu ana kadar yapılan işten memnun olduğunu ancak hÂl yapılacak cok iş olduğunu soyledi. Binotto, “Hazır olduğumu hissediyorum ve takımın da hazır olduğunu duşunuyorum. Barcelona’da sekiz test gunu gecirdik ve aracın performansının ve dayanıklılığının limitlerini anlamaya calıştık.” “Barcelona’dan bir cok odevle donduk ve bence hepsiyle uğraşabilmek icin cok fazla zamanımız yoktu. Ama elimizden gelenin en iyisini yaptık ve bu, hic bitmeyen bir hikaye.” “HÂl yapılacak, geliştirilecek, ele alınacak cok şey var ama sezon başı icin iyi bir iş yaptığımızı duşunuyorum.” ifadelerini kullandı. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Shell, Gecen Sene Ferrari Motorunda %21 Kazanım Elde Etmiş