Mercedes takım patronu Toto Wolff, Niki Lauda’nın “mumkun olan en kısa surede” padoğa geri donmesini istediğini soyledi. F1 efsanesi ve Mercedes F1’in %10 hisse sahibi Niki Lauda, akciğer nakli yuzunden uzun suredir yarışlara gelemiyor. Red Bull surucusu Christian Horner, “Niki, Toto’nun dayanabileceği bir destek olarak oradaydı.” demişti. Wolff, Kleine Zeitung’a yaptığı acıklamada, 70 yaşındaki Avusturyalı Lauda’yı “cokca” ozlediğini soyledi. Wolff, “Şahsen, onu bir insan ve mucadeledeki yoldaşım olarak cok ozluyorum.” “Onun geri bildirimleri, diğer takımlarla temasları onemli. Bizim icin her zaman dış işleri bakanımız gibi oldu ve takımın cok onemli bir parcası.” dedi. Lauda bu hafta Avustralya’da olmayacak. Wolff da Lauda’nın ne zaman doneceğinden emin olmadığını belirtti. “Doktorlar bile bilmiyor. Ancak mumkun olan en kısa zamanda donmesini istiyoruz. Ama ona baskı yapmak da istemiyoruz.” “Normal hayatına geri donmeye başladığını duşunuyorum. Her zaman aksilikler olur ancak şu an olumlu şekilde ilerliyor.” “Her gun Niki’yle konuşuyorum.” “O buyuk bir savaşcı ve planımız, onu tum yarışlara geri getirmek.” “Altı aylık bir iyileşme sureci bekliyorduk, belki biraz daha fazla, belki on iki ay. Ancak planladığımızdan biraz daha uzun surdu.” Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Wolff, Lauda’nın “Mumkun Olduğunca Cabuk” Geri Donmesini İstiyor