Sebastian Vettel, Charlie Whiting’in kaybının, birlikte yaptıkları pist yuruyuşunden sonra gercekleşmesi yuzunden kendisini şoke ettiğini soyledi. Ferrari surucusu ve Whiting, carşamba gunku pist yuruyuşunde Albert Park pistinin pit cıkışında bir araya gelmiş ve yuruyuşun ilk bolumunde birlikte ilerlemişlerdi. Whiting’in perşembe gunku olum haberinin ardından Vettel, bu kadar saygın birinin kaybına inanamadığını soyledi. Vettel, “Sanırım benim gibi herkes hÂl şokta, ozellikle dun onunla konuşup birlikte pist yuruyuşu yaptıktan sonra… Birisi artık burada olmadığında bunu kavramak zor.” “Onu uzun suredir tanıyordum ve o, suruculerin adamıydı. Kurallar ve bizim ortamızdaki adamdı.” “Birisi istediği zaman ona bir şeyler sorabilirdi, herkese karşı acıktı ve kapısı her zaman acıktı. O bir yarışcı ve cok iyi bir adamdı.” şeklinde konuştu. Williams surucusu Robert Kubica da ayrıca Vettel ve Whiting ile aynı anda pist yuruyuşundeydi, ancak Polonyalı surucu, ikiliyi bolmek istemediği icin yanlarına gitmemiş. Kubica, “Zor bir andı. Dun Sebastian ve Charlie’yi gordum.” “Onların konuşmasını bolmemem gerektiğini duşundum, cunku Charlie’yi cuma gunku suruculer toplantısında gorebilirdim. Ancak bu artık olmayacak ve bu gercekten cok uzucu.” “Charlie, F1’in ikonu gibiydi, ancak sadece F1 icin de değil. Seb’in de dediği gibi, kurallardaki her şeye ayak uydurmaya calışıyordu. Ve her zaman guvenebileceğiniz nazik biriydi. Gercekten uzucu.” dedi. Max Verstappen, Whiting ile birlikte hakem toplantılarında bazı zamanlar gecirmişti ve Whiting’in hayatını kaybetmesinin, gecirdiği her gunun değerini bilmesi icin bir kanıt olduğunu soyledi. Verstappen, “Buyuk bir şoktu. Cunku onunla Cenevre’de bir gun gecirmiştim ve bircok şey hakkında iyi bir konuşma gercekleştirmiştik. Oradan ayrıldığımda ‘Diğer bir sezon icin Avustralya’da goruşuruz.’ demiştim. Ve bu haberi duyduğunuzda inanamıyorsunuz, daha 66 yaşındaydı.” “Her gununuzun değerini bilmelisiniz ve her sabah kalktığınızda hayattan zevk almalısınız. Bu sadece F1 ile ilgili değil, hayattaki diğer şeylerle de ilgili. Bu sadece hayatın bir parcası.” “Bence şu anda en onemli olan şey, duşuncelerin ailesi, arkadaşları ve yakınları ile olması.” şeklinde konuştu. Lewis Hamilton da, “Bu uzucu haberi duyduğumda inanılmaz derecede şok oldum ve duşuncelerim ve dualarım ailesiyle birlikte.” “Bu spor icin yaptıkları; adanmışlığı, Toto’nun da dediği gibi bir sutundu. Spor dunyasında ikonik bir figurdu. Huzur icinde yatsın.” dedi. Gunluk Gazeteler