McLaren surucusu Lando Norris, Woking merkezli takımın 2019 sezonu oncesinde, son yıllara gore daha iyi bir pozisyonda başlayacağını soyledi. McLaren’nin son yıllardaki sonucları, takım hayal kırıklığı yaratmıştı. Ancak 2015-2017 arası Honda motoru ile sezonun ilk yarışı Avustralya GP’sinden hic puan cıkartamayan takım, gectiğimiz sezon Renault motoruna gectikten sonra sezonun ilk yarışında Alonso ile beşinci, Vandoorne ile dokuzuncu olmuştu. Ancak bu, takımın sezon boyunca elde ettiği en iyi sonuctu ve takım sezon ilerledikce geriye duşmuştu. McLaren’in yeni MCL34 paketi, Barcelona testlerinde cok daha gelişmiş gibi gorundu ve caylak Norris, takımın sezon başında artık daha iyi bir durumda olacağına ikna olmuş durumda. Norris, “Gecen seneye gore, şu anki başlangıc pozisyonumuzun daha iyi olduğunu duşunuyorum, muhendisler de aynı şekilde duşunuyor.” “MCL33’u gecen senenin başında kullanmadım, ancak sezonun başlangıc noktasına gore, hız ve guven anlamında aracta ilerleme kaydettiğimizi biliyoruz.” “Genel olarak, gectiğimiz senelere gore daha iyi bir başlangıc pozisyonunda olacağımızı duşunuyorum.” “Ancak, diğer takımlara karşı rekabetci olabilmek adına yapılması gereken hÂl cok iş var.” şeklinde konuştu. Yeni aracın limitleri sorulduğunda Norris, “Tam olarak nerede zorlandığımızı soylemeyeceğim ama bazı virajlarda aracta genel olarak guven problemi yaşadığımız alanlar var.” “Butun tur boyunca en iyi dengeye sahip değiliz diyebilirim. Carlos’un veya benim her alanda rahat olabilmemiz icin tavizler vermeden ideal bir denge bulmakta zorlandık.” “Bu yuzden nelerden odun vereceğimizi bilmemiz gerek, ozellikle burası Barcelona’ya gore cok farklı.” “Muhtemelen bazı farklı şeylerde zorlanacağız, ancak iyi bir yonde ilerliyoruz.” “Cok fazla limit yok. Bir ya da iki kilit şey var ve onları geliştirebilirsek o zaman genel olarak aracın dengesini de geliştirmiş olacağız.” ifadelerini kullandı. Norris, cok kucuk kazanımların veya kayıpların bile McLaren’in icinde bulunacağını beklediği orta grupta buyuk fark yaratacağına inanıyor. “Yarışacağımız cok fazla arac olması işimizi kolaylaştırmayacak. Saniyenin onda biri bile birkac pozisyon kaybetmenize sebep olabilir.” “Ancak aynı zamanda bu kucuk farklar, rakiplerinizi yenmek icin yaptığınız işi heyecanlı kılıyor.” “Barcelona’da genel olarak elde ettiğimiz duşunceler bu şekilde.” Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- McLaren, son yıllara gore daha iyi yerden başlayacak