Charles Leclerc 2019’daki gorevinin, Ferrari’nin “%50-%50” durumlarda onceliği Vettel’in yerine kendisinde olması icin calışmak olduğunu soyledi. Leclerc, Sauber ile gecirdiği tek bir seneden sonra Ferrari’ye gecmiş, ancak takım patronu Mattia Binotto gerektiği zamanlarda onceliklerinin Vettel olacağını soylemişti. Sezonun acılış yarışı Avustralya Grand Prix’si oncesinde konuşan Leclerc, Binotto’yu “tamamen” anladığını yineledi. Leclerc, “Her takımın %50-%50 bir durumda bir onceliği olması gerekir. Ancak benim işim, bu durumu benim lehime cevirmek olacak.” “Kolay olmayacak, cok şey oğrenmeliyim, ancak bunun icin zorlayacağım.” dedi. Sezon oncesi testlerinde Binotto, Leclerc’in Vettel ile yarışmasının serbest olduğunu, ancak Ferrari’nin, Vettel’in şampiyonluk mucadelesinde “belirsiz” bir durum oluşursa harekete gecebileceğini soylemişti. Bu daha cok Leclerc’in pist uzerinde Vettel’e pist uzeri pozisyonunu vermenin yanı sıra, guncel arac parcalarını da Alman surucunun kullanabileceği anlamına gelebilir. Vettel ise bu varsayımların “anlamsız” olduğunu soyledi. Vettel, “Bu cok acık ve Mattia da bunu acık şekilde belirtti. Birbirimizle yarışmakta ozguruz.” “Charles, kendine ve takıma yardım etmek icin elinden geleni yapacak ve ben de aynısını yapacağım.” “Biz Ferrari icin yarışıyoruz ve bu, Ferrari’yi son yıllarda olmak istedikleri yere cıkarmak icin calışmamız anlamına geliyor.” “Asıl oncelik bu. Onumuzde cok uzun bir sene var ve bence senaryolar kurmak anlamsız.” dedi. Leclerc ayrıca, “Maranello’da, en iyi şekilde takımı tanımak icin fabrikada cokca zaman gecirdim ve buraya gelmeden once yaptığım son goruşmeler, yeni yuzleri tanımada cok yardımcı oldu.” “Bu sene, gecen seneye gore kesinlikle daha olgun hissediyorum. Gecen sene cok şey oğrendim, buyuk bir sezondu ve bu sene de cok fazla şey oğreneceğim.” “Ancak bu sene daha hazır hissediyorum.” dedi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Leclerc, Ferrari'nin "onceliğini" Vettel'den almak istiyor