Sebastian Vettel, Ferrari'nin 2019 sezonuna gecen yıldan daha iyi hazırlandığını soyledi. Ferrari sezon oncesindeki guclu temposunun ardından 2019 sezonunun ilk yarışına "favori" olarak cıkıyor. Sebastian Vettel, Ferrari'nin gecen yıla kıyasla sezona daha hazır başladığını doğruladı. "Gecen yılki kış testleri bizim icin iyi gecmedi ve aracta cozulmesi gereken bazı sorunlar yaşadık." "Doğrusu guvenlik aracıyla yarışı kazandığımız icin şanslıydık. Şimdi ise aracımız iyi calışıyor ve bu noktada herhangi bir sorunumuz yok." "Onumuzde zor bir hafta sonu var. Her zaman başlangıcta bir şeyleri bilmediğin icin biraz gerilirsin. Cunku tam olarak ne olacağını ya da nerede olacağını bilemezsin." "Fakat takım icerisinde iyi bir ruh var, atmosfer iyi. Burada olmak ve yarışa başlamak mutluluk verici." "Şampiyonluğu burada kazanacağımızı duşunmuyorum, burada kaybedeceğimizi de sanmıyorum. Bu oldukca uzun bir yol ve umarım guclu bir pakete sahip oluruz." "Bugun 2018'den daha iyi durumda olduğumuza inanıyorum cunku gecen yılki kış testleri ceşitli sorunlardan oturu mukemmel değildi. Oysa bugun hazır bir aracımız var. Testler iyiydi ve onemli bir sorun yoktu." "Yine de soylediğim gibi hep gergin olursun cunku nerede olduğunuzu asla bilemezsin. Eksiklerimiz elbette var. Ama takımda cok iyi bir atmosfer var." "Bu noktada hepimiz birer av ve avcıyız. Buradan av olmadan uzaklaşmak istiyoruz cunku bunu başarırsak bu onde olduğumuz anlamına gelecek." Vettel, favori gosterilmeleri icinse, "Bu iyi bir şey ve boyle olması gerekiyor. Bunu başarmak icin cok calışıyoruz. İki iyi hafta gecirdik ancak duzeltmemiz gereken bazı zayıf yonlere sahiptik." dedi. Vettel, Charles Leclerc'le olan mucadelesi hakkında da konuştu. Vettel, “Bu cok acık ve Mattia da bunu acık şekilde belirtti. Birbirimizle yarışmakta ozguruz.” “Charles, kendine ve takıma yardım etmek icin elinden geleni yapacak ve ben de aynısını yapacağım.” “Biz Ferrari icin yarışıyoruz ve bu, Ferrari’yi son yıllarda olmak istedikleri yere cıkarmak icin calışmamız anlamına geliyor.” “Asıl oncelik bu. Onumuzde cok uzun bir sene var ve bence senaryolar kurmak anlamsız.” dedi. Gunluk Gazeteler