Pierre Gasly, Red Bull Racing'le katıldığı ilk sıralama turlarında birinci bolumde elenmesinin ardından Red Bull'un cok iyimser bir strateji yaptığını duşunuyor. Red Bull, sıralama turlarının ilk bolumunde sadece tek bir deneme yapmaya karar verdi. Son dakikalara girerken Max Verstappen ucuncu en iyi dereceyi yaparken, Gasly sekizinci en iyi zamanı yaptı. Ancak gridin geri kalanı derecelerini surekli olarak geliştirince her iki pilot da gerilemeye başladı. Verstappen, ikinci bolume onuncu olup kalırken, Gasly 17. sırada kaldı ve ilk bolumde elendi. BBC Radi 5 Live'a konuşan Gasly, "Sadece tek bir tur atma konusunda biraz iyimser davrandık. Gercekten hayal kırıklığı yaşadım." "Stratejimiz buydu. İlk denememden oldukca mutluyum cunku Max'ten sadece 0.1 saniye yavaş kaldım. Cok az fark vardı." "İkinci denemelerde diğerlerinin bu kadar gelişim kaydetmesini beklememiştik." dedi. Gasly, suruculerin derecelerini gormeye başladıkca son bolume kalamayacağını anladığını dile getirdi. "Kaydettikleri gelişimi gorunce, -cunku neredeyse bir saniye gelişiyorlardı- bunun zor olacağını hemen anladım." "Hayal kırıklığı oldu cunku ucuncu seans daha iyiydi. Aracta sıralama turlarında daha iyiydim ve bence iyi bir sonuc alabilmek icin gereken tempo vardı. Gelişimi hesap edemedik ve bu bize pahalıya patladı." Gunluk Gazeteler