Sezonun ilk yarışı Avustralya Grand Prix'si oncesi pole pozisyonunu kazanan Lewis Hamilton, yeni duzenlemelerin işe yaradığını ve kendilerini heyecanlı bir sezon beklediğini soyledi. Lewis Hamilton, sezonun ilk sıralama turlarını tur rekorunu kırarak ilk sırada tamamlarken kariyerinin 84. pole pozisyonunu elde etti. Sıralama turlarının ardından konuşan Hamilton, “Şu anda adrenalin doluyum, cok sıkı bir sıralama turları mucadelesi oldu. Bugun bizi izlemeye gelen cok fazla taraftar vardı. Buradaki harika atmosfer icin hepsine teşekkur ederim!” “Harika bir gundu. Testlerden sonra nerede olduğumuzu bilmiyorduk, ancak lider olmayı umuyorduk. Buradaki ve fabrikadaki butun takım calışanları limitleri zorladı. Valtteri bugun iyi bir iş yaptı, sert bir mucadeleye giriştik. On altı aracın bir saniye icerisinde olması harika, değişiklikler kesinlikle işe yaramış. Onumuzde heyecanlı bir sezon var gibi gozukuyor!” “Artık Avustralya’da Michael Schumacher ve Ayrton Senna kadar pole pozisyonu mu elde etmişim? Bunu bilmiyordum. Ailem burada benimle. Babamın desteği olmadan butun bunları başaramazdım. Ve tabii ki, Mercedes gibi harika bir takım olmadan da bu mumkun olmazdı.” şeklinde konuştu. Hamilton’ın takım arkadaşı Valtteri Bottas ise, “Takım ilerleme kaydetti. Ucuncu antrenmanlar sorunsuz değildi, ancak sıralama turlarında her şeyi cozduk. Uc seans da iyiydi.” “Son seanstaki ilk turumdan memnunum. Ne yazık ki pole icin pek yeterli değildi. Son denememde ilk sektorde kucuk sorunlar yaşadım, ancak yine de eğlendim. Yarışı dort gozle bekliyorum.” “Tabii ki pole pozisyonunu kazanmak istedim. Yarış yarın ve ilk cizgiden başlıyorum. Ancak itiraf etmeliyim ki zorlu gecen sezon oncesi testlerinden sonra aracı geliştirme konusunda harika bir iş yaptık ve ilerleme kaydettik.” ifadelerini kullandı. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Hamilton: Harika Bir Gundu