Carlos Sainz Jr, son turda Robert Kubica'dan oturu sallanan sarı bayraklardan oturu ikinci bolume kalamadığını soyledi. Carlos Sainz Jr, McLaren'la katıldığı ilk sıralama turlarında ilk bolumde elendi ve buyuk hayal kırıklığı yaşadı. Diğer tarafta Lando Norris, ikinci bolume kaldı ve hatta ucuncu bolume kalmayı başarıp, yarışa sekizinci sıradan başlama hakkı elde etti. Sainz en hızlı tur denemesini yaparken, Robert Kubica duvara carpmıştı ve son sektorde patlak lastiğiyle garaja donmeye calışıyordu. Sainz, bunun kendisini etkilediğini soyledi ve şoyle devam etti: "İnanılmaz derecede şanssızdık cunku doğrudan ilk 10'a girip, ikinci bolume rahatlıkla kalabilmek icin cok iyi bir turla geliyorduk." "Williams'ın son sektorde patlak bir lastikten oturu yavaşladığını gordum. Yaklaşık 0.3 saniye kaybettim ve bana pahalıya patladı." Sainz, takımın performansının "şaşırtıcı" olduğunu da soyledi. "İkinci bolume rahatca kalabilirdim ama boyle bir şey yaşandığında elinizden hicbir şey gelmiyor. Elimizde daha fazlası olduğunu ve sıralamalarda daha iyisini yapabileceğimizi biliyorduk. Şaşırdığımı itiraf etmeliyim cunku ilk ona girebilecek bir tur atabiliyorduk. Oysa hafta sonu boyunca olduğumuz yer orası değildi. Bu olumlu." "Fakat mucadele o kadar yakın ki, boyle bir şey yaşadığınızda hemen kendinizi oyunun dışında buluyorsunuz." "Bunu aklımızda tutmalıyız ancak zorlu bir yarış olacağını da unutmamalıyız. Olumlu kalmalıyız ve toparlanmalıyız... Ancak orta grup bu kadar yakın olduğunda sıralamalar buyuk onem taşıyor. Oyle de oldu." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Sainz, Kubica Yuzunden İkinci Bolume Kalamamış